De reden voor Pérez' uitvalbeurt GP Bahrein

1ST1090

Sergio Pérez reed op zondag bijna de hele race op de derde positie. Met nog een paar kilometer te gaan leek het erop dat de Mexicaan zijn tweede podium op rij zou gaan pakken. Een MGU-K probleem gooide echter roet in het eten.

Er bleek achteraf een elektrisch probleem te zijn met de MGU-K, dat is het onderdeel wat de energie die vrijkomt tijdens het remmen opslaat voor later gebruik. Het is nog onduidelijk of er een motorwissel moet komen voor Pérez, al zag het vuur aan de achterkant van zijn auto er vrij hevig uit. Bovendien bleef de Racing Point coureur vrij lang door rijden met zijn rokende motor.

Pérez wist tijdens de hele race Albon, zijn concurrent voor het Red Bull stoeltje in 2021 achter zich te houden. Daarmee bewees hij zelfs in een mindere auto de huidige nummer 2 van Red Bull te kunnen verslaan. Toch heeft die prestatie niet zoveel kracht nu er een DNF achter zijn naam staat.

Pérez gaf na de tijd aan teleurgesteld te zijn met het resultaat, maar dat het op een dag zoals die van zondag even niet uitmaakt. 'Na wat er vandaag gebeurd is, zie ik de dingen wel in perspectief. Een podium meer of minder maakt voor mij nu niet uit. Het belangrijkste is het feit dat Romain nog onder ons is.'

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen