De Vries oppermachtig in incidentrijke Formule 2-hoofdrace

Nyck-de-Vries-2

Nyck de Vries heeft vrijdag in Monaco de Formule 2-hoofdrace op zijn naam geschreven. De Nederlander hield in een incidentrijke wedstrijd zijn hoofd koel en kwam als eerste over de finish.

De Vries sloeg door zijn zege bovendien een megaslag in het kampioenschap. Hij klom naar de tweede plaats en heeft nog maar één punt achterstand op WK-leider Nicholas Latifi, die buiten de punten eindigde.

De Vries vertrok van pole en reed de hele wedstrijd aan de leiding. Toch werd het hem met een code rood en een safetycarsituatie niet gemakkelijk gemaakt, al kwam zijn leidende positie nooit echt in gevaar.

De code rood werd halverwege de race veroorzaakt door Mick Schumacher, die Tatiana Calderon in de rondte tikte. Schumacher en Calderon blokkeerden het circuit, waardoor er een file van Formule 2-auto's ontstond.

Schumacher kreeg voor het veroorzaken van de crash een drive-through-penalty en zag een goede eindklassering in rook opgaan.

Toen de baan weer werd vrijgegeven en de race werd hervat bouwde De Vries een nieuwe voorsprong op. Nadat hij zijn verplichte pitstop had gemaakt en ook toen de leiding behield leek niets een zege meer in de weg te staan.

Toch raakte De Vries zijn voorsprong in de slotfase opnieuw kwijt. Niet door eigen toedoen, maar omdat Jack Aitken en Juan Manuel Correa in de vangrail stonden en een safetycar veroorzaakte.

Met nog één ronde te gaan werd de race weer hervat, maar nummer twee Luca Ghiotto was niet bij machte om De Vries aan te vallen. De Japanner Nobuharu Matsushita eindigde als derde.

Grand Prix Radio zendt dit weekend LIVE uit vanaf de Holland Boat in de haven van Monaco. Kijk hier live mee en praat mee via #HollandBoat:

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden