Debutant Gert-Jan van der Valk: “Ons stinkende best gedaan” 

Gert-Jan-van-der-Valk

Gert-Jan van der Valk geeft aan dat ze hun stinkende best hebben gedaan de afgelopen twee weken, maar noemt zijn eerste Dakar-rally “geen walk in the park.”

“Er is ongelofelijk veel kapot gegaan bij onze collega’s. Vrachtwagens op z’n kant, buggy’s in de prak, we hebben zo verschrikkelijk veel gezien”, legt van der Valk aan de finish van de laatste etappe uit, waarin hij als 25e over de finish kwam.

“Van alle evenementen die we gedaan hebben is Dakar wel de langste”, dit komt volgens Van der Valk mede door de verbindingsstukken. “Je bent klaar met de rally rijden, dan ben je moe, je hebt je best gedaan en vervolgens moet je nog 2,5 uur sturen voordat je in de bivak bent. Dan is je adrenaline weg en is het toch wel lastig er te komen.”

Dag 3 waarbij alles fout ging bij het Gran Casino Rallyteam zal hem naar eigen zeggen waarschijnlijk het meeste bij blijven. Maar ook alle mooie landschappen zal hij niet snel vergeten. Vooral wedstrijdjes die ze met de buggy’s onderling in de duinen hebben gedaan vond van der Valk fantastisch. “Alle mooie inhaalacties die we gedaan hebben. De leuke dingen die we in de duinen hebben gezien. We hebben zo verschrikkelijk mooi rondgecrosst in de duinen, dat is waanzinnig.”

De debutant zegt in de afgelopen 2 weken veel geleerd te hebben en heel veel genoten heeft en heeft een optimistische kijk op de editie van volgend jaar. “Ik denk dat als we evalueren, we de foutjes eruit halen en de pech de volgende keer thuis kunnen laten, we een hele mooie Dakar kunnen rijden. Ik denk dat wij met z’n allen als team volgend jaar terugkomen om die medaille te halen,” sluit Van der Valk af.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen