Definitief: Norris vervangt Vandoorne bij McLaren

1920x1080-Lando-Norris-McLaren-GP-België-2018

Terwijl het nieuws dat Stoffel Vandoorne na dit seizoen niet meer rijdt voor McLaren net is neergedaald, is zijn vervanger al aangekondigd. Lando Norris zal in 2019 naast Carlos Sainz plaatsnemen in de McLaren.

De achttienjarige coureur is dan ook enorm opgetogen: "Hoewel ik al een tijdje onderdeel ben van dit team, is het een speciaal moment. Eentje waarvan ik alleen maar kon hopen dat het realiteit zou worden. Ik wil het hele team bedanken voor deze geweldige kans en voor het geloof in mij. Ik ben ook enorm dankbaar voor de toewijding die McLaren al heeft getoond in mijn ontwikkeling. Hierdoor heb ik mijn ervaring in een Formule 1-auto kunnen opbouwen tijdens de vrije trainingen tijdens de afgelopen twee raceweekenden."

"Voor de rest van dit seizoen zal ik mij focussen op het Formule 2-kampioenschap. Mijn doel is om de titel te winnen voordat ik fulltime voor Mclaren aan de slag ga. Het zal zwaar worden, maar ik zal hier de komende vier races zo hard mogelijk voor vechten," aldus Norris die met 22 punten achterstand op George Russell tweede ligt in het kampioenschap.

Daarnaast zal hij met het oog op komend seizoen niet stilzitten: "Ik zal ook bij elke gelegenheid nauw samenwerken met McLaren om zo veel mogelijk te leren van de coureurs, engineers en monteurs om mezelf zo goed mogelijk voor te bereiden op volgend jaar."

Norris is regerend Europees Formule 3-kampioen en promoveerde begin dit jaar naar de Formule 2. Begin 2017 werd Norris opgenomen in het talentenprogramma van McLaren.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden