Dennis Hauger wint Formule 3 Feature Race Zandvoort

01-Dennis-Hauger-PREMA-Racing-C-Formula-Motorsport-Limited

Kampioenschapsleider Dennis Hauger heeft de Feature Race in de Formule 3 op Zandvoort gewonnen. De Noor domineerde de race en weet zijn voorsprong nu nog verder uit te bouwen. Clément Novalak finishte de race als tweede gevolgd door Alexander Smolyar.

Bij de start was het Dennis Hauger die goed wegkwam vanaf pole position. Gevolgd door David Schumacher en Victor Martins kwam hij door de eerste bocht. Frederik Vesti had vanaf P13 al meteen drie posities gewonnen en reed in de punten aan het einde van de eerste ronde. Zowel Jack Doohan als Arthur Leclerc verloren meteen posities tijdens de start.

Dennis Hauger / PREMA / Zandvoort / Nederland / 2021 / Formule 3
Foto: FIA Formula 3 (Bryn Lennon/Getty Images)

Uitremacties

Martins voerde de druk een aantal ronden flink op bij David Schumacher en wachtte zijn kans af om een move te maken. In ronde tien probeerde de Fransman een actie te maken op Schumacher, maar deze werd voor de zoveelste keer afgeslagen door de Duitse coureur. In ronde twaalf was het wel raak voor Caio Collet. Hij profiteerde van een remfout van de op P7 rijdende Jak Crawford. Later ging hij hem voorbij met een mooie uitremactie in de Tarzanbocht.

In ronde achttien van de race was het druk wat betreft inhaalacties en uitstapjes naast de baan. Crawford, die eerder werd ingehaald door Collet, werd dit keer om de oren gereden door landgenoot Logan Sargeant. Kort hierna maakte Matteo Nannini een uitstapje naast de baan na een rare en wilde remactie van Juan Manuel Correa, die op plek 22 lag.

Fout van Martins verpest race Schumacher

Het leek lang goed te gaan, maar net voor het einde van de wedstrijd probeerde de op P3 rijdende Victor Martins een hele gewaagde actie aan de binnenkant van bocht drie. Hiermee tikte hij David Schumacher van de baan en kon de Duitser zijn P2 vergeten. Martins werd hierna meteen gestraft met een tien seconden tijdstraf en ook hij kon dus zijn podiumplek wegstrepen. Novalak en Smolyar profiteerden hiervan en schoven op naar plek twee en drie.

Dennis Hauger / Clement Novalak / Alexander Smolyar / Zandvoort / Nederland / Formule 3 / 2021
Foto: FIA Formula 3 (Joe Portlock - Formula 1/Formula Motorsport Limited via Getty Images)

Gedurende de race had Dennis Hauger van niets of niemand iets te vrezen. Hij reed dan ook vrij gemakkelijk naar de overwinning. Clément Novalak finishte de race als tweede gevolgd door Alexander Smolyar.

Lees meer: Max Verstappen pakt pole position in Zandvoort

Lees meer: Arthur Leclerc wint eerste Formule 3-race Zandvoort

Lees meer: Martins wint tweede F3-race Zandvoort voor MP Motorsport

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden