Derde DTM-overwinning op rij voor Müller

DTM_Lausitzring_Muller

De DTM-wedstrijd op de Lausitzring is gewonnen door Nico Müller. Het is alweer de derde overwinning op rij voor de Audi-coureur. Sheldon van der Linde finishte als tweede. De van pole position gestarte Robin Frijns kwam als derde over de streep.

Robin Frijns ving voor de tweede keer dit seizoen de wedstrijd aan vanaf pole position. Lang kon de Nederlander echter niet genieten van zijn goede uitgangspositie, want teamgenoot Nico Müller kwam bij de start direct langszij. BMW-coureur Van der Linde sloot achter het Audi duo aan. Terwijl Frijns de druk hield op kampioenschapsleider Müller, moest de Nederlander ook in zijn spiegels blijven kijken om Van der Linde achter zich te houden.

In het achterveld werd voormalig Formule 1-coureur Robert Kubica slachtoffer van de dadendrang van Fabio Scherer. De Pool werd in de eerste bocht achterstevoren getikt, maar kon zijn weg vervolgen. Scherer werd voor zijn actie bestraft met een drive-through penalty.

Aan de kop van het veld bouwde Müller zijn voorsprong langzaam maar zeker uit. Sheldon van der Linde besloot in de 15e ronde naar binnen te komen om vers rubber te halen. De Zuid-Afrikaan zat klem achter Frijns en hoopte door zijn stop de Nederlander te kunnen verschalken. De Nederlandse Audi-coureur besloot daarom zijn stop een ronde later al te maken. Zijn pitstop was echter een seconde trager dan die van zijn concurrenten en dus wist Van der Linde, gebruikmakend van zijn nieuwe, opgewarmde banden te profiteren. Voormalig DTM-kampioen Wittmann kwam na zijn pitstop ook voor Frijns de baan op, maar moest direct zijn positie weer prijsgeven, nadat hij een kort uitstapje door de grindbak maakte.

In de 20e ronde van de race dook ook raceleider Müller de pits in voor zijn verplichte stop. De Zwitser kwam ruim voor het aanstormende veld weer de baan op. Loïc Duval was de eerste uitvaller van de dag. De oud-winnaar van de 24 uur Le Mans, moest zijn Audi vanaf de vijfde plaats met technische problemen aan de kant parkeren. In daaropvolgende slow zone verloor leider Müller een groot deel van zijn voorsprong, omdat hij werd opgehouden door een langzaam rijdende achterblijver.

De overwinning voor Müller kwam echter niet in gevaar. De Audi-coureur pakte alweer zijn derde overwinning van het seizoen, in evenveel races. De Zwitser staat daardoor comfortabel aan de leiding in de stand om het kampioenschap. Achter Müller pakte BMW-coureur Van der Linde zijn eerste podium in zijn DTM-carrière. Robin Frijns wist zijn goede Formule E resultaten een goed vervolg weten te geven, door het laatste plekje op het ereschavot op te eisen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen