Deze coureurs zijn kanshebbers voor laatste F1-zitje

2021-Dutch-Grand-Prix-Sunday

De coureurscarrousel draait op volle toeren nadat deze week weer een aantal Formule 1-coureurs hun toekomst bekend maakten. Valtteri Bottas maakte maandag bekend te gaan rijden voor Alfa Romeo volgend jaar, George Russell neemt zijn plaats over bij Mercedes. Ook werd vandaag bekend dat Williams kiest voor Alexander Albon naast Nicolas Latifi voor het seizoen 2022. Dit alles maakt dat er nog maar één stoeltje onbevestigd is en dat is het tweede Alfa Romeo-zitje. Grand Prix Radio zet voor jou uiteen wie de kanshebbers zijn op dit laatste stoeltje.

Antonio Giovinazzi 

Natuurlijk is de meest voor de hand liggende optie Antonio Giovinazzi. De Italiaan rijdt nu twee en een half jaar voor de Italiaanse renstal en een langer verblijf ligt zeker in het verschiet. Toch is er ook kritiek op de Italiaan en nemen de geruchten van andere kandidaten toe. Afgelopen weekend had hij een goede kans om zich te bewijzen nadat hij met een zevende plaats in de kwalificatie van de Grand Prix van Nederland hoge ogen gooide. Helaas voor de Italiaan zakte hij in de race ver terug en werd hij uiteindelijk veertiende. Zijn beste resultaat tot nog toe is een vijfde plek bij de Grand Prix van Brazilië in 2019.

Guanyu Zhou

Deze rappe Chinees zet zich met rappe schreden op pole position voor het laatste zitje bij Alfa Romeo. Bronnen melden dat zijn sponsors zelfs 30 miljoen euro over hebben om de Chinees in te kopen bij Alfa Romeo. Als we kijken naar de prestaties van Zhou is een Formule 1-zitje zeker niet onverdiend. Op dit moment staat hij namelijk tweede in het Formule 2 kampioenschap en heeft de Chinees twee races gewonnen dit jaar. Ook staat hij maar vijf punten achter kampioenschapsleider Piastri en is het kampioenschap voor hem dus zeker niet onhaalbaar. We zullen zien of Zhou de stap kan maken naar Alfa Romeo, maar als het Giovinazzi niet wordt lijkt de kans groot dat Zhou het zal gaan worden.

Nyck de Vries 

De tweede gegadigde voor het stoeltje bij Alfa Romeo is Nyck de Vries. De 26-jarige Nederlander heeft zo'n beetje alles goed gedaan wat je goed kon doen en wordt daarom steeds vaker in de Formule 1 genoemd. Eerst bij Williams, maar nu Alexander Albon daar bevestigd is, blijft alleen Alfa Romeo nog over. in 2019 won de Vries het wereldkampioenschap in de Formule 2 en dit jaar werd de Nederlander ook nog eens kampioen in de Formule E. Een beter cv kun je dus niet hebben, maar heeft De Vries ook de sponsoren? Sinds kort wel melden verschillende bronnen. Maar of het genoeg zal zijn is nog zeer de vraag. De Vries is namelijk een jongen uit de Mercedes-familie, een stoeltje bij Williams was daarom voor de hand liggender, maar de tijd zal het leren.

Lees ook: BREAKING: Albon naar Williams in 2022 naast Latifi 

Lees ook: Horner: “In Zandvoort tiende sneller dan Mercedes” 

Lees ook: BREAKING: George Russell naar Mercedes in 2022 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden