SI202105070374_hires_jpeg_24bit_rgb

Jack Doohan (Trident) heeft op een geweldige manier zijn eerste Formule 3-overwinning gepakt. Op het natte circuit van Paul Ricard wist de Australiër vanaf de vierde startplek naar de overwinning te rijden. Dennis Hauger (PREMA Racing) pakte de tweede plek gevolgd door Caio Collet (MP Motorsport).

Polesitter Frederik Vesti had het moeilijk met de omstandigheden op de natte baan van Paul Ricard. Vesti verloor bij de start meteen zijn eerste plek aan Hauger, die een veel betere start had. Vesti wist P2 vast te houden en had geluk dat Victor Martins ook een slechte start had. Martins werd bij de start zelfs ingehaald door Clément Novalak.

Strijd MP Motorsport-coureurs

In ronde zes van de race stopte het met regenen, maar de baan bleef erg nat en glibberig. Novalak besloot zijn kansen geduldig af te wachten achter Vesti. Toen hij eindelijk probeerde Vesti in te halen gleed hij een beetje weg waardoor Martins en Doohan hem inhaalden.

In tegenstelling tot Novalak had Doohan geen geduld. Hij besloot om zijn Trident meteen naast Martins te zetten en dook daarmee naar de derde plek. Meteen daarna begon Doohan het gat naar Vesti te dichten. In de eerste helft van de race wist Vesti zijn plek nog te verdedigen, maar toen hij wijd ging in bocht 1 gaf hij zijn plek automatisch op aan Doohan.

Toen Vesti daarna ook glibberde in bocht 11, haalden ook MP Motorsport-coureurs Martins en Collet hem in. Doohan zette de jacht in op raceleider Hauger en kwam met rassenschreden dichterbij. Binnen vijf ronden reed Doohan aan de staart van Hauger. Op het rechte stuk pakte Doohan de leiding over.

Doohan derde kampioenschap

De Australiër gaf de leiding de rest van de race niet meer uit handen. Achter hem gebeurde er echter nog van alles. Zo raakten MP Motorsport-coureurs Martins en Collet nog met elkaar in gevecht voor de derde plek. Ook haalde Novalak, Vesti in voor P5.

In de stand voor het kampioenschap heeft Hauger nog altijd de leiding met 66 punten. Op de tweede plek staat Martins met 60 punten en Doohan heeft, dankzij zijn overwinning, de derde stek overgenomen met 58 punten.

Lees ook: Max Verstappen wint na tactisch meesterplan Red Bull

Lees ook: Sergio Pérez: “Lange eerste stint maakte verschil op het einde”

Lees ook: Verstappen: “Tweestopper heeft gelukkig goed uitgepakt”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden