Mercedes levert zorgapparatuur aan Britse ziekenhuizen

CPAP-Mercedes

Vorige week kondigden de in Engeland gevestigde Formule 1-teams aan dat ze de Britse gezondheidszorg zouden bijstaan in de strijd tegen het coronavirus. Het project werd Project Pitlane gedoopt en werpt nu al zijn eerste vruchten af. Het door Mercedes ontworpen en geproduceerde ademhalingsapparaat is goedgekeurd en kan nu in Britse ziekenhuizen gebruikt worden.

Het in Brixworth gevestigde Mercedes-AMG High Performance Powertrain, de motorenafdeling van de Zilverpijlen, produceerde het Continuous Positive Airway Pressure-apparaat (CPAP). CPAP wordt ook in Italiaanse en Chinese ziekenhuizen gebruikt om mensen met het coronavirus te helpen. Het apparaat zorgt ervoor dat zij makkelijker kunnen ademhalen.

Het apparaat werd in minder dan honderd uur geproduceerd vanaf het moment van de eerste vergadering. Mercedes verwacht een eerste hondertal apparaten snel te kunnen leveren aan universiteitsziekenhuizen, waarna spoedig de uitrol volgt naar alle ziekenhuizen.

Mercedes werkt nauw samen met onderzoekers van University College in Londen (UCL) en de NHS, het Britse overheidsorgaan dat de gezondheidszorg regelt. Formule 1-teams helpen mee, omdat zij in staat zijn om snel en precies high-tech apparatuur te produceren.

Andy Cowell, directeur van de motorenafdeling van Mercedes, is trots dat de teams allemaal op hun eigen wijze een steentje kunnen bijdragen. "De Formule 1-gemeenschap heeft een indrukwekkende reactie laten zien op de vraag vanuit de gezondheidszorg. Door samen te komen in Project Pitlane, kunnen we met zijn allen reageren op de hulpvraag van de gezondheidszorg in verschillende projecten. We zijn trots om onze middelen ter beschikking te stellen aan de UCL om met de hoogste kwaliteitseisen en op de snelst mogelijke manier het CPAP te leveren."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen