Doorbraak onderhandeling contract Hamilton

Hamilton-oosterijk-pers

Lewis Hamilton en Mercedes zijn nog steeds in contractonderhandeling. Voor een lange tijd leken de onderhandelingen dood te lopen. Nu schijnt er echter een doorbraak te zijn door de recente investeringen van INEOS in het F1 team van Mercedes.

Hamilton is momenteel teamloos. Officieel is hij geen onderdeel meer van Mercedes, nadat zijn contract op 1 januari afliep. Dit komt allemaal door de hoge contracteisen die hij stelt, waarmee de hogen bazen niet instemmen.

Daimler, de bezitter van het Mercedes bedrijf wil bezuinigen op de Formule 1 afdeling en dus ook op het contract van Hamilton. Hamilton blijft vasthouden aan zijn eisen waaronder ook een salarisverhoging valt. Hij zou onder andere een deal van 200 miljoen dollar voor vier jaar verlangen.

Desalniettemin schijnt er nu een doorbraak te zijn in de contractonderhandelingen. INEOS, dat onlangs een derde van de aandelen in het Mercedes F1 team kocht, is bereid om een groot deel van het salaris van de zevenvoudig wereldkampioen te betalen.

De deadline voor de deal zou naar verluidt op eind februari staan. Dat is slechts enkele dagen voor het begin van de wintertest, die op 2 maart aanvangt. Verwacht wordt echter, dat de deal spoedig beslecht zal worden door deze nieuwe ontwikkeling.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden