180316_QAT_MotoGP_dovizioso

Het MotoGP-seizoen 2018 is begonnen. Andrea Dovizioso, de nummer 2 van vorig jaar, sloot de eerste training voor de Grand Prix van Qatar af als snelste, voor Valentino Rossi en Marc Marquez. De tijden in de eerste training zijn nog lang niet alleszeggend, onder meer omdat het veel warmer is dan in de tweede training die op ongeveer dezelfde tijd is als de race van zondag, maar een indicatie is het wel. De tweede training voor de MotoGP begint om 17.05 uur Nederlandse tijd.

Met 1.55,366 was Dovizioso op zijn Ducati iets sneller dan Rossi op Yamaha en Marquez op Honda, maar de verschillen zijn klein. De eerste dertien zaten in dezelfde seconde.

Geruchten rond Zarco

Met het nieuws van de afgelopen weken dat Tech3 volgend jaar een KTM-team wordt, en de contractverlengingen van Maverick Viñales, Valentino Rossi en Marc Marquez, gaat in Qatar nadrukkelijk de naam van Johann Zarco rond in het rennerskwartier. Het Repsol Honda-team zou bij de manager van de Fransman hebben geïnformeerd naar de mogelijkheden om Zarco vast te leggen als teamgenoot van Marquez. Ook met Suzuki en – uiteraard – KTM zouden inmiddels gesprekken gaande zijn.

Baldassari snelste in Moto2

In de eerste training van de Moto2 noteerde Lorenzo Baldassari de snelste tijd, voor Miguel Oliveira en Romano Fenati. Bo Bendsneyder sloot de eerste sessie van het nieuwe seizoen af op de negentiende plaats.

Bastianini slaat eerste slag

In de Moto3 was het Enea Bastianini die de eerste training als snelste afsloot, voor Aron Canet en Jorge Martin. De verwachting is dat het dit seizoen tussen die drie zal gaan in de strijd om de wereldtitel.

Foto: MotoGP.com

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen