Drie plaatsen gridstraf voor Leclerc

door Tim Koenders
GP2016_184806_54I0535

Charles Leclerc zal de Grand Prix van Abu Dhabi niet starten op de positie waar hij zich kwalificeert. De Monegask heeft na afloop van de Grand Prix van Sakhir een gridstraf van drie plaatsen gekregen omdat hij Perez een tik gaf in bocht vier, de Mexicaan verloor veel posities. Verstappen moest het incident ontwijken en kon zijn auto niet uit de muur houden.

Charles Leclerc leek op weg naar een goed resultaat. In de kwalificatie kwam hij met zijn Ferrari in Q3. In het laatste en beslissende deel reed hij maar één ronde want hij was erg tevreden. Die ronde was goed genoeg voor P4 op de startgrid. Bij de start was hij goed weg maar ook Perez had een goede start. Bij het aanremmen van bocht vier zat Verstappen tussen Perez en Bottas in en besloot eerder te remmen om een crash te voorkomen. Leclerc zag een mogelijkheid en dook aan de binnenkant van de Nederlander. Leclerc remde te laat en kreeg zijn auto niet op tijd tot stilstand. Hij tikte Perez in de rondte en viel zelf uit. Verstappen, die aan de buitenkant zat, moest om het incident heen. Buiten de baan was er weinig grip en in de grindbak kon hij ook niet sturen. Hij wist zijn Red Bull niet uit de muur te houden.

De stewards besloten na afloop van de race te gaan kijken naar het incident. Perez leek onschuldig en de andere twee lagen toch al uit de race. De stewards hebben besloten dat Leclerc een gridstraf van drie plaatsen krijgt voor de laatste race in Abu Dhabi. Daarnaast krijg hij ook nog twee penalty punten, hij stond pas op één dus de Monegask hoeft zich daar nog geen zorgen over te maken.

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen