Droom komt uit voor Ricciardo: ritje in NASCAR-auto Earnhardt

2021RussianGrandPrixFridayGP2115_062806_MS29677

Daniel Ricciardo mag op het Circuit of the Americas in de NASCAR-auto rijden van zijn jeugdidool Dale Earnhardt Senior. Zak Brown had Ricciardo een ritje beloofd, als hij zijn eerste podium voor McLaren zou halen. Dat lukte Ricciardo met een overwinning in Monza, daarom mag hij tijdens de Grand Prix van Amerika in de 1984 Wrangler Chevrolet Monte Carlo rijden.

Voor Daniel Ricciardo was Dale Earnhardt Sr. zijn raceheld. Daarom rijdt de Australiër ook met het startnummer 3, wat ook het startnummer van Earnhardt Sr. was. Zak Brown was daarvan op de hoogte en heeft zelf de auto van Earnhardt, de 1984 Wrangler Chevrolet Monte Carlo, in zijn privécollectie. Toen Ricciardo zijn contract tekende gaf Brown al een schaalmodel van de auto en zei hij erbij dat Ricciardo misschien wel in de auto mocht rijden als hij een podiumplek haalde bij McLaren. Dat lukte hem tijdens de Grand Prix van Italië, waardoor zijn droom nu werkelijkheid gaat worden.

Rijden op COTA

Voor Ricciardo wordt het ritje nog specialer, want hij mag in Amerika rijden met de Chevrolet. "Heel misschien kan het zelfs in 'The States'", liet Ricciardo al eerder weten aan Motorsport.com. "Ik weet dat de auto normaal in Europa staat, maar om bij het Amerikaanse thema te blijven, willen ze hem misschien wel naar Austin vliegen. Dan kan ik een paar rondjes in Texas doen!"

Lees ook: Ricciardo wint GP van Italië na crash Verstappen en Hamilton

Lees ook: Vettel: “F1 kan minder speciaal wordt door zoveel races”

Lees ook: Voorlopige Formule 1-kalender voor 2022 is bekend

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden