Drugovich wint de Formule 2 sprintrace in Oostenrijk

door Tim Koenders
01_085830_U5I5633

Felipe Drugovich heeft de sprintrace op de Red Bull Ring gewonnen. Delétraz eindigt als tweede en Ticktum maakt het podium compleet. De MP Motorsport coureur heeft de leiding van de wedstrijd geen één keer uit handen gegeven.

Om de startopstelling voor de tweede race van het weekend te bepalen wordt de top 8 van de race omgedraaid. Dit houdt in dat Callum Ilott, winnaar van de race van gisteren, vanaf P8 moest starten. Felipe Drugovich van MP Motorsport startte op poleposition bij de sprintrace omdat hij de race als achtste eindigde.

Bij de start waren de meeste coureurs goed weg. Drugovich wist de leiding te behouden en Delétraz verloor ook geen plaatsen bij de start. Armstrong had een goede openingsfase van de wedstrijd, hij wist van P7 naar P3 te rijden in 1 ronde. De start zelf is rustig verlopen maar bij het ingaan van de tweede ronde was het de auto van Alesi die stilviel, hierdoor kwam de safety car naar buiten waardoor het hele veld zich klaar moest maken voor de herstart.

https://twitter.com/FIA_F2/status/1279706141132546048

Na de herstart was het Armstrong die gelijk de druk erop zette, hij wist de tweede plek na meerdere pogingen niet over te nemen. In de achtste ronde van de wedstrijd moest de safety car opnieuw aan de bak, Ghiotto werd in de rondte getikt door Daruvala. Daruvala kreeg hier een vijf seconde penalty voor.

Weer was er een goede herstart van de MP Motorsport coureur. Iets meer achterin het veld verloor Markelov zijn voorvleugel bij de herstart. Bij het uitgaan van bocht 1 reed hij achterop Jehan Daruvala.

https://twitter.com/FIA_F2/status/1279709935685767173

Marcus Armstrong, die zo goed van start ging, viel in de veertiende ronde stil. Omdat de man die op de derde plaats lag zijn auto niet terug naar de pits wist te brengen kwam voor de derde keer de safety car naar buiten. Voor de derde keer in de race had Drugovich een goede herstart. Dit keer kon de Braziliaan direct een gaatje slaan naar de nummer twee. Het mooiste gevecht van de race ging om plaats 6. Matsushita wist Schumacher achter zich te houden door constant erg diep in te remmen bij bocht drie.

Het laatste gedeelte van de race is een stuk rustiger verlopen. Drugovich wist de leiding de hele wedstrijd te houden. Ook Delétraz is nooit van positie gewisseld, hij wist als tweede te eindigen.

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden