DTM: Audi domineert opnieuw op Lausitzring

EgBnEwLWoAEEUSc

René Rast heeft op de Lausitzring zijn tweede overwinning van het seizoen geboekt. De Duitser hield op een opdrogende baan kampioenschapsleider Nico Müller achter zich. Robin Frijns pakte opnieuw een podiumplaats. 

De vijfde race van het DTM-seizoen vond plaats op de Grand Prix layout van de Lausitzring. Waar de coureurs vorige week nog raceten bij hoge temperaturen, waren er vandaag wisselende omstandigheden. 

Nico Müller vertrok op een nog natte baan van pole position. René Rast kwam niet goed weg van de tweede plaats en zag direct Robin Frijns passeren. Het Audi-trio sloeg meteen een gaatje naar beste BMW-coureur Wittmann. Alhoewel er op sommige plekken een droge lijn ontstond, bewees Rast dat het nog iets te vroeg was om naar de slicks te wisselen. De DTM-kampioen maakte een uitstapje door de grindbak en moest dat bekopen met een plaats verlies ten opzichte van Wittmann. De Duitse Audi-coureur heroverde echter een ronde later alweer zijn derde plaats, maar zag wel Müller en Frijns aan de horizon verdwijnen.

Fabio Scherer was in de tiende ronde de eerste die de gok waagde om naar de droogweerbanden te wisselen. De snelle rondetijden die de jonge Zwitser liet noteren waren meteen het signaal voor de andere coureurs, waaronder Frijns en Rast, om zijn voorbeeld niet lang daarna te volgen. Nico Müller wachtte een ronde langer en verloor daardoor de leiding van de race aan Frijns. De Zwitser zag op koude banden ook nog BMW-coureurs Eng en Wittmann én merkgenoot Rast voorbij glippen.

De strijd was echter nog niet gestreden. Wittmann voerde de druk op bij Frijns, maar was geen partij voor de aanstormende Rast. De Duitser was kort daarvoor als Eng gepasseerd. Ook Müller was aan een opmars bezig en sloot achter Frijns en Rast aan als derde. De Nederlander verloor echter met nog zeven minuten op de klok in een deur aan deur gevecht de koppositie aan Rast. De Limburger zag daarmee de hoop op zijn langverwachte eerste DTM-overwinning vervliegen.

Frijns verloor ook nog een positie aan teamgenoot Müller en moest daardoor wederom genoegen nemen met de derde plaats. Müller opende nog de jacht op Rast, maar kon hem niet meer bijhalen. De tweevoudig DTM-kampioen boekte daarmee zijn tweede overwinning van het seizoen en loopt weer een aantal punten in op Müller. Timo Glock was de beste BMW-coureur. De oud-Formule 1 coureur was de race begonnen als 14e, maar finishte knap als vierde.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden