DTM-kampioen Rast gaat testen voor Formule E team Audi

1-_J6I3567

Tweevoudig DTM-kampioen René Rast gaat in juli op de Lausitzring een Formule E bolide voor Audi testen. Rast is de voornaamste kandidaat voor het stoeltje dat is vrijgekomen na het ontslag van Daniel Abt.

Abt werd onlangs onderwerp van gesprek nadat hij tijdens een virtuele Formule E race iemand anders in zijn plaats had laten rijden. Audi, de toenmalige werkgever van Abt, oordeelde dat hij het merk in diskrediet had gebracht en ontsloeg de Duitser. Het team is nu op zoek naar een coureur om het stoeltje naast Lucas di Grassi in te nemen.

Niet geheel verrassend komt Audi uit bij iemand uit de eigen racestal: René Rast. De 33-jarige Duitser veroverde twee keer de DTM-titel met het merk uit Ingolstadt. Nu Audi zich na dit seizoen uit het toerwagenkampioenschap terugtrekt, kan Rast dus mogelijk toch als fabriekscoureur aan het merk verbonden blijven.

Rast vertelt aan Motorsport.com dat hij nog niet weet of hij dit jaar al zal gaan racen in de elektrische raceklasse: “Het enige plan voor nu is om in juli te testen op de Lausitzring. Zolang er geen officiële Formule E kalender is, kan ik ook nog niet plannen of ik zal gaan racen. Als de DTM en Formule E kalender in elkaars vaarwater komen, dan ligt mijn prioriteit bij de DTM. Het hangt dus volledig af van de kalender.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen