DTM: Rast houdt Müller nipt achter zich op Lausitzring

DMT_Lausitzring_2

Rene Rast heeft de tweede DTM-race op de Lausitzring gewonnen. De tweevoudig DTM-kampioen kwam zij aan zij met Nico Müller over de finish, maar hield 89 duizendsten over. Marco Wittmann eindigde op de derde plaats. De van pole position gestarte Robin Frijns werd vierde.

Net als gisteren startte Robin Frijns van pole position, met teamgenoot Nico Müller naast zich. De Nederlander was beter weg dan een dag eerder maar kreeg in het in de eerste bocht toch aan de stok met Rene Rast. Frijns dwong de Duitser om het gras op te duiken, maar kwam weg met een waarschuwing. Achter het vechtende duo schoof Marco Wittmann op naar de derde plaats.

De druk van Rast op Frijns hield echter aan en de tweevoudig DTM-kampioen zag in de derde ronde zijn kans schoon om zijn merkgenoot te passeren. De Limburger liet Rast niet wegkomen en zette in de zevende ronde de aanval in om de koppositie te heroveren. Hij slaagde in zijn actie met het nodigde ellebogenwerk. De wedstrijdleiding tolereerde het duw-en trekwerk dit keer niet en besloot dat Frijns, tot groot ongenoegen van de Nederlander, zijn positie moest teruggeven aan Rast.

De top zes gaf weinig op elkaar toe en dus zou de pitstopstrategie weer een belangrijke rol gaan spelen. Frijns en Wittmann doken in de dertiende ronde als eerste van de kopgroep naar binnen. Koploper Rast volgde een ronde later. Dat ene rondje op nieuwe banden bleek voor Frijns genoeg om de Duitser weer in te halen. Kampioenschapsleider Müller besloot lang door te rijden en maakte pas in de 20e ronde zijn verplichte pitstop. De Zwitser viel terug naar de achtste plaats, maar kon in het vervolg van de race profiteren van zijn versere banden.

Bij Frijns leek inmiddels het beste van zijn banden af te zijn en dus veroverde Rast opnieuw de leiding van de wedstrijd. Achter het Audi duo moest beste BMW-rijder Wittmann alle zeilen bijzetten om de snel aanstormende Müller achter zich te houden. De DTM-kampioen van 2014 en 2016 leek in zijn missie te slagen, maar moest uiteindelijk toch zijn podiumplek opgeven. Niet veel later moest ook Frijns het hoofd buigen voor zijn teamgenoot, waardoor de Nederlander terugviel naar de derde plaats. Müller dichtte het gat naar koploper naar Rene Rast, maar kwam op de streep minder dan een tiende tekort.

Voor Rast betekende het, na zijn afgenomen zege in Spa, zijn eerste overwinning van het seizoen. Kampioenschapsleider Müller deed wederom goede zaken door als tweede te finishen. Robin Frijns verloor een ronde voor het einde zijn podiumplaats aan Marco Wittmann.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen