Dutch Grand Prix opnieuw in gevaar na kort geding

SI202003040581_hires_jpeg_24bit_rgb

Op vrijdag 13 augustus werd door de overheid bekendgemaakt dat de Grand Prix in Zandvoort door mag gaan met een gelimiteerd aantal bezoekers. Nadat het nieuws de wereld in werd gebracht, spande de Mobilisation for the Environment (MOB) een kort geding aan tegen Circuit Zandvoort. 

De milieuorganisatie MOB heeft een kort geding aangespannen tegen Circuit Zandvoort wegens zorgen over de hoeveelheid stikstof die uitgestoten zal worden tijdens het raceweekend. Volgens de organisatie zou er een fout gemaakt zijn bij het berekenen van de hoeveelheid stikstof die vrijkomt en zou de vergunning daarom ingetrokken moeten worden. Dit betekent dat de rechter opnieuw gaat kijken naar de Formule 1-race in Zandvoort.

Eventuele tegemoetkoming

De organisatie zou bereid zijn om Circuit Zandvoort tegemoet te komen door de Grand Prix wél door te laten gaan, maar dan zonder publiek. Daarnaast wordt geëist dat er een streep komt door het voorprogramma met de Formule 3, de Porsche Supercup en de W Series.
Op 26 augustus is er door de rechter nog geen beslissing genomen over het kort geding. Er wordt verwacht dat de rechter rond 30 augustus een uitspraak gaat doen over deze zaak.

Lees ook: Bleekemolen: "Volgens mij kan Alpine goede lijn doortrekken"

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van België

Lees ook: Mercedes maakt rijdersduo 2022 in september bekend

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden