Dutch TT: Viñales blijft Quartararo net voor

190628_Vinales_

Twee Yamaha’s en een Ducati sloten de eerste dag van de Dutch TT af op de voorlopige eerste rij. Maverick Viñales (1.32.638) was zijn merkgenoot Fabio Quartararo (+0.180) en Ducati-coureur Danilo Petrucci (+0.314) net te snel af.

Quartararo baalde zichtbaar dat het hem net niet was gelukt om de voorlopige poleposition te grijpen. In de eerste vrije training was de pas 20-jarige Fransman wel de snelste geweest.

Vorig jaar stond Quartararo in Assen in de Moto2 op het podium, maar dat is toch iets anders dan in de MotoGP. "Het TT Circuit is de moeilijkste baan waar ik tot nu heb gereden met de MotoGP-machine", vond de rookie. "Maar het was een positieve dag. Op gebruikte banden konden we toch een hoog tempo aanhouden. Ik hoop dat we dit morgen kunnen vasthouden en op de eerste twee rijen kunnen blijven."

Ook Viñales was uiterst tevreden. "Maar morgen wordt het een stuk warmer. Ik hoop dat we de snelheid dan zo hoog kunnen houden. We weten dat we de motor op sommige punten moeten verbeteren. We gaan proberen dat morgen te doen. Onze belangrijkste focus is de race en de eerste ronden, dus ik ga hetzelfde doen als ik deed in Catalunya, twee weken geleden, en kijken of het werkt op zondag."

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden