Ecclestone: 'Vettel ontbeerde volledige steun Ferrari'

AP-1XG1RYHBW1W11_hires_jpeg_24bit_rgb

Sebastian Vettel heeft afgelopen seizoen niet de volledige steun gehad van Ferrari. Dat concludeert voormalig Formule 1-teambaas Bernie Eccelstone in gesprek met Auto Bild Motorsport. Hoewel de Brit de Duitse coureur minder een leider vindt dan zijn illustere voorganger Michael Schumacher denkt de 88-jarige Eccelstone dat als Ferrari zich net zo achter Vettel had geschaard als Mercedes bij Lewis Hamilton dan had de Duitser wereldkampioen kunnen worden.

"Een team moet een titelkandidaat zonder compromissen ondersteunen. Dat is precies wat Mercedes heeft gedaan en Ferrari helaas niet", zegt Ecclestone die vervolgt. "Ik heb de indruk dat Ferrari na de dood van Sergio Marchionne (Ferrari-topman, red.) is vervallen in oude structuren. Het ontbrak aan een sterke hand en er heerste meer chaos dan constructief handelen. Er waren opeens merkwaardige fouten in de strategie en kreeg men de indruk dat Ferrari meer voor Kimi Raikkonen deed dan voor Sebastian."

Meer steun voor Raikkonen

Ecclestone vertelt verder: "Lewis is verdiend wereldkampioen geworden en Sebastian onverdiend tweede. Lewis was geweldig, maar kreeg ook de volledige steun van het team. En dat kan je bij Sebastian niet beweren."

Hoewel het team in de ogen van Eccelstone fouten heeft gemaakt, was Vettel zelf ook niet brandschoon. Zoals in Hockenheim waar de Duitser op weg naar de overwinning leek, maar halverwege de race met zijn Ferrari in de grindbak belandde.

Meer fouten maken als je steun niet voelt

"Dat klopt", zegt Ecclestone, "maar je moet ook afvragen waarom? Een topteam moet zijn coureur sterker maken, niet zwakker. Jean Todt stond toentertijd volledig achter Michael. Maar wanneer een coureur merkt dat hij niet de steun van zijn team heeft, gaat hij fouten maken."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen