Eddie Irvine: ‘Sebastian Vettel wordt zwaar overschat’

140249_new1

Voormalig Formule 1-coureur Eddie Irvine heeft zich niet heel positief uitgelaten over viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel. Tegenover de BBC noemde de Noord-Ier de Ferrari-coureur zwaar overschat en kan hij niet begrijpen dat de Duitser vier keer wereldkampioen is geworden.

“Ik denk dat Vettel een goed coureur is als hij vooraan rijdt en niet met iemand de strijd aan moet. Zodra hij in gevecht is met een ander coureur dan crasht hij. Dit gebeurt bijna altijd. Hamilton is bijvoorbeeld veel completer”, aldus Irvine tegen de BBC.

De voormalig Ferrari-coureur vindt Hamilton de beste coureur van de huidige generatie, maar komt volgens Irvine niet in de buurt van Michael Schumacher. “Lewis is enorm getalenteerd. Toen hij voor het eerst in de Formule 1 kwam, was hij geweldig om naar te kijken. Hij kan waarschijnlijk beter inhalen dan Michael, maar op het gebied van snelheid en consistentie over een weekend en een heel seizoen legt hij af ten opzichte van Michael. Hij was namelijk erg constant, Lewis heeft nog weleens een offday.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden