Elke twee dagen coronatest voor Formule 1-personeel

image

Ross Brawn, sportief directeur van de Formule 1, heeft aangegeven dat tijdens raceweekenden alle aanwezigen elke twee dagen worden getest op corona. Dit is nodig om van de raceweekenden een 'coronavrije-bubbel' te maken.

De verwachting is dat begin juli het Formule 1-seizoen begint in Oostenrijk. Om verspreiding van het coronavirus binnen het paddock te voorkomen, worden maatregelen genomen. Het testen van de aanwezigen op corona is een van de maatregelen. Brawn gaf tegenover Sky Sports F1 uitleg over het testprotocol dat Formule 1 wil gaan hanteren. "De FIA levert goed werk met het samenstellen van de structuren die nodig zijn. Iedereen zal worden getest, en moet toestemming krijgen voordat ze de paddock in kunnen. En dan, gedurende de tijd dat zij in de paddock zijn, zullen ze elke twee dagen worden getest," aldus de Brit.

De testen zullen volgens Brawn worden gedaan door een daarvoor aangestelde autoriteit. Dit systeem zal gebruikt worden tijdens de Europese races, en waarschijnlijk ook voor races op andere continenten. Voor het uitvoeren van de testen zullen telkens dezelfde faciliteiten worden gebruikt. "We kunnen verzekeren dat iedereen binnen die omgeving is getest, en regelmatig zal worden getest," benadrukt Brawn.

Het testen is onder andere nodig, omdat social distancing volgens Brawn praktisch onmogelijk is. "Social distancing kan niet binnen een team. Daarom moeten we een omgeving binnen een omgeving creëren, die in feite een kleine bubbel van isolatie vormt. De teams blijven binnen hun eigen groep. Ze zullen niet mengen met andere teams. Ze blijven in hun eigen hotel. Er zullen geen motorhomes aanwezig zijn. We zullen er voor zorgen dat aan alle vereisten wordt voldaan."

Hoewel social distancing dus lastig is, zijn er volgens Brawn dus toch maatregelen genomen die contact beperken. Samen met het testprotocol moeten de maatregelen er voor zorgen dat de paddock een 'coronavrije-bubbel' wordt. Brawn heeft er vertrouwen in dat het werk dat nu verricht wordt, zal zorgen voor een veilige omgeving waarin geracet kan worden.

 

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden