Enzo Fittipaldi wint de eerste Virtual Austrian Grand Prix

31 jan 2021
Pietro-en-Enzo-Fittipaldi

De eerste van de drie virtuele races is gestreden en gewonnen door Enzo Fittipaldi (Haas). Het was een spannende race waarvan de opbrengsten naar goede doelen gaan. 

De Virtual Grand Prix van dit jaar ziet er wat anders uit dan die van vorig jaar. Zo gaat dit jaar de opbrengst van de races naar de door de teams uitgezochte goede doelen. Ook nieuw is de sprintrace met esports-coureurs. De uitslag van de sprintrace bepaald de startpositie van de hoofdrace. David Tonizza (Ferrari) wist als eerste over de finish te komen en bemachtigde voor Marcus Armstrong poleposition.

f1-game
(c) Codemasters

De winnaar van vorig jaar, George Russell kon niet aanwezig zijn bij deze race en werd vervangen door, de nog nu onbekende, Flostreet26. Door problemen met de internetverbinding viel Alex Albon (Red Bull) weg. Hij zette alsnog een knappe prestatie neer door als vierde over de eindstreep te komen. In de 13e ronde werd Tonio Liuzzi (Alpha Tauri) gediskwalificeerd nadat hij te veel tijdstraffen had gekregen.

Het spannendst was de strijd tussen Arthur Leclerc (Ferrari) en Enzo Fittipaldi (Haas) om de eerste plaats. Na een lange achtervolging haalt E. Fittipaldi Leclerc in de 28e ronde in. Arthur zette alles op alles om zijn eerste positie terug te krijgen en in de 31e ronde wist hij de eerste positie weer in te nemen. Ondertussen kwam Stoffel Vandoorne (Mercedes) steeds dichterbij de koplopers nadat hij Marcus Armstrong (Ferrari) had ingehaald. In de 34e ronde krijgt Leclerc nog een tijdstraf die alles bepalend was voor de uitslag van de race. Enzo Fittipaldi wist hem hierdoor weer in te halen. Uiteindelijk is het E. Fittipaldi die als eerste over de finishlijn komt, en dus wint hij de Virtual Austrian Grand Prix. Arthur Leclerc kwam als tweede over de eindstreep, maar door zijn tijdstraffen werd hij derde. Stoffel Vandoorne wist de tweede plaats te bemachtigen.

31 jan 2021

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen