Exclusief: De details van de rechtszaak Nyck de Vries

door Gijs Leuvenink
Premium update
Nyck de Vries AlphaTauri
Premium update

Frans Verschuur, vaste waarde bij F1 aan Tafel, heeft in de podcast details bekendgemaakt over de rechtszaak die Nyck de Vries boven het hoofd hangt. Verschuur sprak met Jeroen Schothorst, die de firma Investrand vertegenwoordigd, en vertelde wat er speelt in de zaak.

Verschuur begint met een omschrijving van de situatie toen de investering in de loopbaan van Nyck de Vries gedaan werd door de firma Investrand. "Na 2016 liep zijn contract bij McLaren af. Toen was er geen funding meer voor Nyck. Zijn vader had in 2017 zijn stoeltjesgeld betaald, dat was al acht ton tot één miljoen. De firma Investrand, waar Schothorst vertegenwoordiger van is, deed een risicoinvestering in De Vries. Zij geloofden wel dat hij de Formule 1 kon halen. Voor 2018 kochten ze het stoeltje bij PREMA, waar hij dat jaar vierde werd. In 2019 won hij, maar lukte de stap naar de Formule 1 niet. Ook na de Formule E titel in 2020 lukte het nog niet. Nu in 2023 is het pas raak."

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden