2021-Bahrain-Grand-Prix-Sunday

Alfa Romeo zegt dat ze de upgrades voor 2021 voltooid heeft en dat ze zich vanaf nu volledig gaan focussen op volgend jaar. Het team van Haas gaf al eerder aan niet door te ontwikkelen in verband met de reglementswijziging van 2022, vertelt Mattie Valk in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Valk vraagt zich af of het slim is om niet door te ontwikkelen om vervolgens goed aan het nieuwe tijdperk van de Formule-1 te kunnen beginnen. 'De meest succesvolle teambaas van Nederland ooit' Frans Verschuur zegt dat teams als Alfa Romeo en Haas wel moeten, omdat zij een beperkt budget hebben. De teams moeten een lijn trekken met hoeveel geld zij willen uitgeven en het overgebleven geld, wat volgens Verschuur meestal niet zo veel is, bewaren de teams voor het volgende seizoen. Verschuur: “Anders loop je volgend jaar weer achter de feiten aan. Als zij toevallig goede ideeën hebben, dan kunnen ze die eerder promoten waardoor de kans groter wordt dat ze volgend jaar verder naar voren gaan.”

2021-Bahrain-Grand-Prix-Sunday-1-700x467
© Mediahub Sauber Group

Een ander team dat onderaan de grid bungelt, is Williams, maar de teambaas denkt dat Williams dit jaar zou kunnen gaan stijgen. Verschuur denkt dat Williams hogere ogen gaat gooien aankomend seizoen dan vorige seizoenen, Verschuur: “Dat komt doordat Williams nu meer geld tot hun beschikking hebben en een redelijk goede motor hebben.” Daarnaast denkt Verschuur ook dat Williams meer kans heeft door meer en nieuw personeel en door een goeie eerste coureur, George Russell.

De complete aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, is hier te beluisteren:

Lees ook: Grand Prix van Canada nog onzeker 

Lees ook: Isola: "Verwacht dat teams gaan voor één-stop-strategie" 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden