F1 aan Tafel: "Australië is bam, boem, hupsekee..."

Image-1

Deze week in 'F1 aan Tafel', wordt het Dakar-avontuur van Tim en Tom besproken. Daarnaast komt het actuele Formule 1 nieuws natuurlijk aan bod, zoals de uitgestelde Grand Prix van Australië.

Vanuit het House of Exclusive Cars, AutoVilla in Naarden met als gasten:
– De broers Coronel, nét terug uit Dakar met een overall 26e plaats, en nu al bij ons aan tafel.
– Frans Verschuur; teambaas, coureur, winnaar Le Mans met Jos Verstappen en vaste waarde in F1 aan Tafel.
– Presentatie: Mattie Valk.

Tim en Tom Coronel zijn pas net terug uit Saudi Arabië, maar deze week zitten ze alweer in 'F1 aan Tafel'. Het duo werd dit jaar 26ste in de Dakar Rally, hun beste resultaat ooit. Tim is echter toch niet helemaal tevreden. Hij geeft aan dat het doel de top 20 was en dat dat met een iets betere auto had kunnen lukken. De gebroeders Coronel maken ook duidelijk dat er een andere versie van de Beast moet komen, of zelfs een helemaal nieuw voertuig, zodat ze in de toekomst competitiever kunnen zijn. Een feit waar men niet omheen kon tijdens de podcast was het overlijden van Pierre Cherpin. Hij was een medekandidaat van Tim en Tom in de Dakar. De broertjes laten weten hoe het is om een andere rijder te verliezen, en wat dat doet met een Bivouac.

Men gaat vervolgens toch weer over tot de orde van de dag, en dat is zoals elke week het actuele F1 nieuws. Afgelopen week werd er een video gelanceerd omtrent de crash van Max Verstappen in Hongarije voorafgaand aan de race. In de video wordt getoond hoe het eraan toe ging binnen Red Bull Racing tijdens het repareren van de RB16. Tim vat de video mooi samen. 'Je ziet gewoon rust en professionaliteit.' 'Je ziet ook dat ze gewoon voorbereid zijn op dit soort situaties.' Zo vult Tom zijn broer aan. Frans gaat er nog even op in en legt uit dat het tevens een kwestie van oefening is. 'Dit soort situaties oefenden we ook voor Le Mans, op een gegeven moment weet iedereen precies wat hij of zij moet doen.'

Alpine, een van de nieuwe namen in de Formule 1 in 2021 was afgelopen week meermaals in het nieuws. Zo presenteerden ze niet alleen hun winterlivery, maar ook een nieuwe racedirecteur. Mattie geeft aan dat hij eerst even naar de kleurstelling van de Franse renstal wil. Daar zijn de mannen kort over. Frans vindt het niets dan een PR-verhaal en lijkt er niet echt in geïnteresseerd, terwijl een winterlivery Tom ook niets boeit. 'Als die echte livery maar geel met blauw is.' Vervolgens wordt de nieuwe man van Alpine besproken, Davide Brivio. Net als dat Frans niet gecharmeerd was van de onlangs opgestapte Abiteboul, lijkt hij dat ook niet te zijn van Brivio. 'Nu hebben ze er een die brommers heeft gedaan.' Daarmee doelt Frans op de eerdere baan die Brivio in de MotoGP had. 'Maar het gaat erom dat hij de juiste mensen weet aan te trekken.'

Afgelopen week werd bekend dat de seizoenstart van de Formule 1 is uitgesteld. De Grand Prix van Australië zal op een later moment verreden moeten worden terwijl de Grand Prix van Bahrein als ronde 1 van het kampioenschap gaat fungeren. Ook de wintertests zijn verplaats van Spanje naar Bahrein. Zo kunnen de teams dus na de lancering van hun auto's meteen naar Bahrein voor de wintertest en de eerste race. In een ideale wereld zouden de mannen aan tafel echter toch liever naar Australië gaan. Vooral Tom is voor Melbourne, omdat het een stratencircuit is. 'Australië is bam, boem hupsekee.' Aldus de WTCR-coureur.

Tenslotte wordt er een nieuw spel aangekondigd. Vanaf nu maakt de F1 aan tafel-luisteraar iedere week kans op 50 euro gratis tanken bij TinQ. Daarvoor moet men 'het autogeluid' raden. Als jij weet van welk merk auto het geluid is, dat te horen is in de podcast, mail dan naar f1aantafel@grandprixradio.nl en wie weet kun jij volgende week gratis je auto vol gooien bij TinQ.

Naast de Dakar, Red Bull, Alpine en Australië werd er nog veel meer besproken. Onder andere de GP van Spanje die nu officieel is kwam aan bod, Lance en Lawrence Stroll, de verwachtingen van McLaren en Ferrari en nog veel meer. Alle gesprekken helemaal horen? De podcast is te beluisteren op Spotify, Apple Podcast, Google Podcast en TuneIn.

Productie: Mario de Pizzaman

Redactie: Wout Hengevelt

Montage: Marnix Westhuis

georgi-700x465
© LAT Images
F1 aan Tafel: Mattie Valk, Jeroen van Inkel, Olav Mol, Jack Plooij en Jeroen Mul

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen