F1 aan Tafel: "Blij dat F1 na 36 jaar terugkeert naar Zandvoort"

SI202004140061_hires_jpeg_24bit_rgb

In F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, blikken de gasten vooruit op de Dutch Grand Prix die in Zandvoort verreden zal worden. Op vrijdag 13 augustus werd door de overheid bekend gemaakt dat de grand prix mag plaatsvinden met een publieksbezetting van twee derde. 

Het is een dubbel gevoel, maar het feit dat de Grand Prix door mag gaan in Nederland is al een groot spektakel. In een normale situatie zou het circuit in Zandvoort plek hebben voor 110.000 bezoekers, maar door het besluit van de overheid is het toegestaan om ongeveer 70.000 bezoekers binnen te laten. Dit betekent dat de organisatie moet selecteren wie er wel en niet aanwezig mag zijn. Volgens de directeur van Circuit Zandvoort, Robert van Overdijk, was het toewijzen van tickets al een monnikenwerk. "We proberen de verdeling van tickets zo eerlijk mogelijk te maken. Dat we mensen teleur gaan stellen, lijkt me een helder verhaal."

Organisatorisch gezien komt er enorm veel kijken bij het organiseren van een groot evenement. "We hebben onze handen vol aan de organisatie. Ondanks dat het geen 'walk in the park' is om dit financieel op te lossen, moeten we vooral blij zijn dat na 36 jaar de Formule 1 terugkeert naar Zandvoort", stelde van Overdijk.

De Grand Prix komt steeds dichterbij

De maatregelen die genomen moeten worden wat betreft het coronavirus zijn al een logistieke operatie op zich. Het begint al aan de voorkant waar iedereen het terrein op komt en een coronabewijs of een goedgekeurde coronatest moet laten zien. Daarnaast is het ongekend in Nederland om zo'n groot evenement te organiseren zonder enige steun van de overheid.

Van Overdijk vertelde dat hij continue contact heeft met de Formule 1-organisatie omtrent het evenement zelf en de maatregelen die getroffen moeten worden. Vooral nu het moment van de grand prix steeds dichterbij komt is dit van groot belang. "De Formule 1 wordt ook geleefd door de huidige kalender met races in 20 landen met overal net weer een andere regelgeving."

Voordat de wekelijkse podcast plaatsvond, mocht teambaas Frans Verschuur een rondje maken over het circuit. "Het lijkt net een nieuwe stad. Ongelofelijk wat ze neergezet hebben in zo'n korte tijd." Verschuur kijkt dan ook enorm uit naar alle raceactiviteiten die plaats gaan vinden. Naast het volle programma, zal defensie ook een luchtshow gaan geven voorafgaand aan de hoofdrace op zondag. "Ik denk dat het spektakel op gaat leveren", veronderstelde van Overdijk.

De complete aflevering van F1 aan Tafel, is hier te beluisteren:

Lees ook: Horner over Mercedes: "Het is duidelijk strategie geweest"

Lees ook: Organisatie wil GP van Brazilië week opschuiven

Lees ook: Nyck de Vries wereldkampioen Formule E

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden