F1 aan Tafel: De app van Olav Mol

door Patrick Wuite
10-saturday-monza

Christian Horner wint een veiling voor rondleiding in Mercedes-fabriek, maar is niet welkom, de eerste auto's zijn gepresenteerd en Olav Mol geeft ons een update over de app, waarmee je naar de Grands Prix kan kijken met zijn commentaar. Dat en veel meer in de nieuwste aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio. 

Elke week ontvangt presentator Mattie Valk spraakmakende gasten uit de autosportwereld, met deze week Ziggo Sport-commentator en journalist Rick Winkelman en Ziggo Sport-analist Jack Plooij. En uiteraard schuift vaste waarde, de enige Nederlandse teambaas die een Verstappen kampioen maakte, Frans Verschuur ook weer aan en die heeft het niet zo gemunt op de presentaties van de auto's. "Het is echt één grote poppenkast. Vreselijk", zegt hij. 

Onderzoek FIA

De resultaten van het onderzoek van de FIA over er wat allemaal gebeurde in de slotrace in Abu Dhabi worden in de loop van de week naar buiten gebracht. Er wordt in de media volop gespeculeerd over de toekomst van Michael Masi. Zo gaat er een gerucht dat Masi ondersteund gaat worden door Eduardo Freitas, die momenteel de wedstrijdleider is van het World Endurance Championship, iets wat Jack Plooij niet begrijpt. "Wat denken ze daarmee te bereiken", vraagt hij zich af. "Mercedes zet echt druk op de FIA", aldus Plooij.

Rondleiding Mercedes

Christian Horner had 4000 pond neergelegd, zodat hij rondleiding zou krijgen in de Mercedes-fabriek in Brackley. Helaas voor de teambaas van Red Bull is hij daar niet welkom, iets wat de gasten niet begrijpen. "Ze hebben echt geen gevoel voor humor, die Duitsers", zegt Verschuur. "PR-technisch was dit goed geweest", aldus de teambaas.

Rick Winkelman sluit zich daar bij aan. "Het seizoen is met ruzie ten einde gekomen. Dit had je met een vrolijke noot kunnen eindigen, zodat het allemaal weer een beetje normaal wordt. Wees blij dat je in de Formule 1 werkt en wees niet zo boos. Dat imago had je nu een beetje kunnen aanpakken", stelt Winkelman.

Redenen genoeg om ook deze week weer te luisteren naar de nieuwste aflevering van F1 aan Tafel.

Redactie: Sjaak Böhmer & Koen Bakker

Vormgeving: Marnix Westhuis

Productie: Mario de Pizzaman

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link. 

 

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden