F1 aan Tafel: De ballen van Max Verstappen

door Tim Koenders
Podcast Formule 1 aan Tafel Lando Norris Grand Prix Miami

Lando Norris won, mede door een voor hem goed getimede safety car, de Grand Prix van Miami. Sergio Pérez raakte teamgenoot Max Verstappen bijna bij de start. Wat deed Donald Trump bij de Grand Prix van Miami? Kortom, genoeg om over te praten en daarom ontvangt Toine van Peperstraten deze week drie spraakmakende gasten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Max Verstappen ging aan de leiding van de Grand Prix van Miami maar door een safety car moest hij de leiding afstaan aan Lando Norris. De snelheid van de Brit was goed, hij kon wegrijden bij de Red Bull en zijn eerste race in de koningsklasse van de autosport winnen. Als er geen safety car was gekomen had Verstappen de beste papieren om de race te winnen. Volgens de Nederlander heeft het geen zin om op die manier te denken. “If my mom had balls she would be my dad. That is how it works in racing, sometimes it works out and sometimes it doesn’t.” Olav Mol, Formule 1-commentator bij Grand Prix Radio, kan wel genieten van de uitspraken van de regerend wereldkampioen. “Dat is Max, voor Nederlanders is dit geen probleem om te zeggen. Engelsen vinden dit al wat lastiger en in Amerika zou dit niet kunnen. Dit is de authenticiteit die Verstappen heeft.”

Start Sergio Pérez

Bij de start van de Grand Prix van Miami kwam Sergio Pérez goed van de lijn. Leclerc, die direct voor hem stond, kwam slecht weg. De Mexicaan dacht die positie te kunnen pakken maar blokkeerde bij het ingaan van de eerste bocht. Bij de actie verloor hij niet alleen een aantal plaatsen, hij tikte ook teamgenoot Max Verstappen bijna van de baan. Frans Verschuur, voormalig teambaas van Jos Verstappen, vindt het een domme actie van Pérez. “Het nadeel is dat er hier nooit geracet wordt. Dan is er aan de binnenkant geen grip. Dat had hij moeten weten, ik vind het een beetje dom van hem.”

Donald Trump bij Grand Prix van Miami

Afgelopen weekend was ook voormalig president van de Verenigde Staten Donald Trump aanwezig in Miami. Trump was onder andere in de garage van McLaren. Niet veel later kwam het team al met een statement naar buiten dat het bezoek niet was voor politieke doeleinden. Raymond Mens, Amerika kenner en politicoloog, snapt niet zo goed waarom Trump aanwezig was. “Het verbaasde mij dat hij er was. Hij is eerder bij NASCAR geweest maar dat is zijn publiek. De Formule 1-fans in Amerika zijn niet echt de achterban van Trump. Hij liep ook nog het circuit op, daar liep hij toch het risico om uitgefloten te worden.”

Win prijzen in podcast F1 aan Tafel

Natuurlijk zijn er ook weer prijzen te verdienen tijdens het spel Raad het Autogeluid. Wat te denken van een volle tank brandstof voor je personenauto, een Flitsmeister One plus 1 jaar PRO en een fles Ferrari Champagne?

Redenen genoeg om ook deze week weer te luisteren naar F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Presentatie: Toine van Peperstraten

Redactie: Sjaak Böhmer

Beeld: Rob Steltman

Fragmenten race: Pascall Maessen

Vormgeving en montage: Koen de Jonge en Gert-Jan van Ackooij

Draaiboek en productie: Mario de Pizzaman

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden