F1 aan Tafel: De belofte van Max Verstappen

door Anouk Ros
F1 aan Tafel 5 december

De Grand Prix van China gaat in 2023 toch niet door. Max Verstappen is duidelijk over zijn carrière na de Formule 1 en Pierre Gasly gaat het nieuwe seizoen in met een gevaarlijke elf strafpunten op zijn licentie. Dat en meer komt ter sprake in de nieuwste aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio. Presentator Mattie Valk ontvangt in The Harbour Club in Vinkeveen wederom spraakmakende autosportgasten.

Franse uitblinker

Zo is Michael Bleekemolen, voormalig Formule 1-coureur en ondernemer Race Planet, deze aflevering te gast. Pierre Gasly loopt met elf punten op zijn licentie het risico komend seizoen een wedstrijd gediskwalificeerd te worden. Aan tafel wordt gegrapt dat het aan zijn Franse nationaliteit ligt, maar daar is Bleekemolen het niet mee eens: "We hebben overigens veel goede Franse rijders gehad. Er is er net een overleden, Patrick Tambay. Het hoeft niet direct aan de nationaliteit te liggen."

Nóg meer Italië

Daarnaast schuift Meindert van Buuren, coureur en ondernemer, deze week aan. Er gaat wederom een streep door de Grand Prix van China, die door de coronamaatregelen niet door kan gaan. Van Buuren heeft wel een goed alternatief in gedachten: "Mugello vond ik eigenlijk wel gaaf, twee of drie jaar geleden. Dat vond ik wel een hele leuke grand prix, op een heel gaaf circuit."

Hamilton ontbrak

Uiteraard is vaste waarde van de podcast én Nederlands meest besproken en meest succesvolle autosport-teambaas, Frans Verschuur, er ook weer bij. Het Formule 1-seizoen is voorbij en dat betekent dat er meerdere gala's op de coureurs staan te wachten. Ook het gala van de FIA komt er weer aan, waar Lewis Hamilton vorig jaar niet kwam opdagen: "Hij was zo onsportief om daar niet te komen. Dat is de officiele prijsuitreiking van het Formule 1-kampioenschap, dus daar is iedereen. Het is ook echt een fatsoenlijk gala."

Dat en meer in deze aflevering. Redenen genoeg om ook deze week weer te luisteren naar F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Presentatie: Mattie Valk

Redactie: Sjaak Böhmer & Koen Bakker

Vormgeving en montage: Marnix Westhuis

Productie: Mario de Pizzaman

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

door Anouk Ros

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden