F1 aan Tafel: De engel van Grosjean

IMG_2610

Deze week in 'F1 aan Tafel', de podcast van Grand Prix Radio, wordt vooral het angstaanjagende ongeluk van Romain Grosjean besproken. Daarnaast blikt men terug op de rest van de race en wordt er nog kort voorbeschouwd op de Grand Prix van komend weekend.

Vanuit de Harbour Club in Vinkeveen met als gasten:

- Rintje Ritsma; de 'Beer van Lemmer', viervoudig Wereld- en zesvoudig Europees kampioen Allround schaatsen en F1 liefhebber.

- Jeroen Mul; technisch analist.

- Frans Verschuur; teambaas, coureur, winnaar Le Mans met Jos Verstappen en een man die nooit een blad voor zijn mond neemt.

- Olav Mol; live vanuit Bahrein.

Presentatie: Mattie Valk

Mattie opent de aflevering met het fragment waarin Jack en Olav het tijdens de race hebben over het ongeluk. Olav klinkt aangedaan en hij legt later zelf uit waarom het zo'n indrukwekkend moment was. 'Iedereen denkt altijd die jongens te kennen, maar wij kennen ze echt. Wij komen ze 's ochtends nog tegen in de paddock.'

Even later hebben de mannen het over de beelden die veelvoudig werden uitgezonden tijdens de rode vlag situatie. Daniel Ricciardo gaf na de race aan te 'walgen' van de manier waarop de Formule 1 de beelden aan de lopende band bleef tonen. Frans geeft aan dat het entertainment blijft en dat hij snapt dat de fans bij een goede afloop willen zien wat er gebeurd is. Olav geeft aan dat hij de mening van Ricciardo wel snapt en dat hij het ongeluk zelf ook niet meer hoefde te zien op een gegeven moment. Hij begrijpt echter wel dat het gebeurde aangezien het volgens hem ervoor zorgt dat de sport positief benadrukt wordt.

Na een uitgebreid gesprek over de crash en de emoties die het opriep bij de mannen aan tafel gaat men 'back to business'. Eerst wordt de crash van Lance Stroll besproken en later komt het uitvallen van Sergio Pérez aan bod. Maar het duurt niet lang voordat men het weer heeft over de Marshalls en de veiligheid van de baan. De aanleiding was de overstekende marshall vlak voor de auto van Lance Stroll. Rintje ziet dit echter als een kans om Olav nog eens te vragen naar de vangrail die Romain Grosjean's bolide uiteindelijk niet kon tegenhouden.

Vervolgens komt ook Albon maar weer eens ter sprake. Olav en Jack merkten tijdens het weekend op dat de Thai met een andere instelling op het circuit leek te zijn. 'Wij hebben een donkerbruin vermoeden dat hij toch het vertrouwen heeft gekregen van Red Bull.' Frans geeft aan bang te zijn voor een lobby achter de schermen bij Red Bull. 'Ik vermoed dat daar toch Thaise politiek achter zit.'

Tenslotte wordt er nog kort vooruitgeblikt op de volgende race in Bahrein. Jeroen kijkt vooral uit naar de beslissingen van de teams op het gebied van de afstelling van de auto. Verder verwacht de tafel dat het voordeel toch echt bij Mercedes ligt nu zoveel af zal hangen van motorvermogen. Olav ziet Renault het ook goed doen.

Alle gesprekken helemaal horen? De podcast is te beluisteren op Spotify, Apple Podcast, Google Podcast en TuneIn.

Productie: Mario de Pizzaman

Redactie: Wout Hengevelt

Montage: Marnix Westhuis

F2_Bahrein_result-700x394
(c) Formula 2
F1 aan Tafel: Mattie Valk, Jeroen van Inkel, Olav Mol, Jack Plooij en Jeroen Mul

Dislaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming terzake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

 

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen