F1 aan Tafel: Donkervoort in Formule 1

door Tim Koenders
Podcast Formule 1 aan Tafel wintertest

Deze week staat de wintertest op het programma, wat kunnen we van de testdagen verwachten? Neemt Lewis Hamilton werknemers van Mercedes mee naar Ferrari? Kortom, genoeg om over te praten en daarom ontvangt Toine van Peperstraten deze week drie spraakmakende gasten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Wintertest

Deze week staat de wintertest op het programma. Het is het eerste moment dat we de Formule 1-auto’s van aankomend seizoen op het circuit gaan zien. Frans Verschuur, voormalig teambaas van Jos Verstappen, geeft aan dat de meeste teams de kaarten nog tegen de borst houden. “Die paar dagen zijn natuurlijk echt een poppenkast. Ze laten dan echt nog niks zien. Je kan eigenlijk alleen naar de kleurstelling van de auto’s kijken.”

Grensoverschrijdend gedrag Christian Horner

Christian Horner, teambaas van Red Bull Racing, wordt beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. Het is nog onzeker wat de gevolgen zijn voor de teambaas van Max Verstappen en Sergio Pérez. Werner Budding, autojournalist en Formule 1-liefhebber, denkt dat een bepaalde manier van aansturen nodig is om te presteren. “Ik denk dat als je 1500 man aanstuurt je dat wel op een licht dictatoriale wijze moet doen. Je moet presteren en er staat veel druk op. Dan is dit misschien wel de manier. Als je daar niet tegen kan begin je te zeuren natuurlijk.”

Lewis Hamilton naar Ferrari

Lewis Hamilton maakt aan het einde van 2024 de overstap naar het team van Ferrari. Direct kwamen er vragen of Hamilton verschillende werknemers van Mercedes mee gaat nemen naar Ferrari. Denis Donkervoort, coureur en de man aan het roer van automerk Donkervoort, denkt dat de zevenvoudig-wereldkampioen dat helemaal niet wil. “Hij gaat natuurlijk niet voor niks naar Ferrari. Hij wil misschien wel die vernieuwing en die verfrissing voor zichzelf. Je wil toch juist met nieuwe mensen tot nieuwe ideeën en inzichten komen.”

Win prijzen in podcast F1 aan Tafel

Natuurlijk zijn er ook weer prijzen te verdienen tijdens het spel Raad het Autogeluid. Wat te denken van een volle tank brandstof voor je personenauto, een Flitsmeister Two en een fles Ferrari Champagne?

Redenen genoeg om ook deze week weer te luisteren naar F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Presentatie: Toine van Peperstraten

Redactie: Sjaak Böhmer

Beeld: Rob Steltman

Vormgeving en montage: Marnix Westhuis

Draaiboek en productie: Mario de Pizzaman

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden