F1 aan Tafel: Het gaat om Max en Charles dit jaar

28 mrt 2022 door Jacobine van den Berg
Header liveblog 1 Bahrein

Max Verstappen reed op z’n tandvlees om Charles Leclerc van de overwinning af te houden. Na veertig ronden begon een spannend gevecht om de eerste plek op het Jeddah Corniche Circuit in Saoedi-Arabië en na een bloedstollende inhaalmanoeuvre vlak voor het einde won Max uiteindelijk de race. Red Bull Racing-teambaas Christian Horner vatte het als volgt samen: “Het seizoen 2022 is begonnen!” Dit en nog veel meer komt aan bod in de nieuwste aflevering van F1 aan Tafel. Mattie Valk bespreekt de actualiteiten en nog veel meer met bijzondere gasten in The Harbour Club in Vinkeveen.

De eerste gast is Olav Mol, F1-commentator van Grand Prix Radio.

Terechte gang van zaken regie

De crash van Mick Schumacher blijft ook niet onbesproken. De F1-commentator zegt dat de regie van de Formule 1 tegenwoordig een seintje krijgen na een crash wanneer de rijder oké is en er beelden kunnen worden getoond. "Dat vind ik heel terecht, want je moet ook even denken aan de familie die misschien niet allemaal op het circuit aanwezig zijn en thuis zitten." 

Ook is Jack Plooij, mediareporter bij Grand Prix Radio, aanwezig aan tafel. 

Verschil boordradio's Leclerc/Verstappen

Jack Plooij heeft tijdens de afgelopen race goed de boordradio's van Leclerc meegekregen. "Wat mij opviel, is dat Leclerc niet veel terugzegt tegen zijn engineer maar vooral veel info krijgt, hij is wat rustiger aan het racen, en Max is wat meer emotioneler die hoor je ook sneller."

Principieel vs Financieel?

En uiteraard mag ook Frans Verschuur niet ontbreken. De enige Nederlandse teambaas die ooit een Verstappen kampioen maakte en analist bij de voor- en nabeschouwingen bij Grand Prix Radio geeft eerlijk toe dat als het aan hem lag wel het weekend door had gezet, ondanks de onrust op vrijdag met de raketaanval verderop. "Als je principieel tegen financieel afweegt had ik wel voor het financiele gekozen. Er staat best wat druk op." 

 

Redenen genoeg om ook deze week weer te luisteren naar F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Presentatie: Mattie Valk

Redactie: Sjaak Böhmer & Koen Bakker

Vormgeving: Marnix Westhuis

Productie: Mario de Pizzaman

28 mrt 2022 door Jacobine van den Berg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen