F1 aan Tafel: Het geheim van Verstappen

IMG_4693

De briljante race waarin Verstappen vanaf de start domineerde, Bottas het extra punt voor de snelste raceronde wegsnoepte, Hamilton zijn verlies van Verstappen moest accepteren en Sergio Pérez, de lokale held zijn thuispubliek kon trakteren op een podiumplek. Presentator Mattie Valk bespreekt het allemaal in de nieuwste aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse 'awardwinning' podcast van Grand Prix Radio. Dat doet hij ook weer met drie spraakmakende gasten.

De eerste gast van deze week is Frits van Amersfoort die ruim 40 jaar eigenaar is van Van Amersfoort Racing en daarbij coureurs waaronder Jos en Max Verstappen, Tom Coronel en Charles Leclerc onder z’n hoede heeft gehad.

Max niet veranderd

Zo vindt Van Amersfoort dat Max geen grote veranderingen heeft doorgemaakt: "Max was toen al goed, moeilijk om te zeggen of hij nu iets beter doet, volgens mij is er niets veranderd, hij is nog steeds de kartcoureur en de Formule 3-coureur die hij vroeger was." 

Auto op podium

Ook aangeschoven aan tafel is Erik Weijers, Head of Race Operations van Circuit Zandvoort. Wat hem opviel aan de Grand Prix van Mexico was de auto die op het podium verscheen ontzettend gaaf. "Dat is een ambiance, zoiets moeten wij ook hebben in Zandvoort."

Besef bij Hamilton

Uiteraard is zoals altijd Frans Verschuur ook weer van vaste waarde bij F1 aan Tafel. De boardradio waarin Lewis Hamilton aangaf dat hij de Red Bull jongens duidelijk te snel vond wordt besproken. Frans Verschuur denkt dat Hamilton toen besefte dat hij zijn kampioenschap verloren heeft. "Want nu komt Brazilië en dat wordt hem ook niet en dan zijn er nog drie races over, dat wordt moeilijk."

Vooruitblik Brazilië

Komend weekend wordt er alweer gereden in Brazilië. De verwachtingen worden besproken met de tafelgasten. Volgens Frans Verschuur wordt de uitkomst niet heel anders dan in Mexico en de heren aan tafel doen daarnaast ook hun podium voorspellingen.

Redenen genoeg om ook deze week weer te luisteren naar de nieuwste aflevering van F1 aan Tafel. 

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden