F1 aan Tafel: Het gevecht van Viaplay

door Tim Koenders
podcast Formule 1 aan Tafel viaplay

Wat had Viaplay achteraf anders moeten doen? Hoe zit het met de radiorechten van de Formule 1? Kunnen Viaplay en Grand Prix Radio in de toekomst samenwerken? Blijft de Grand Prix van Nederland ook na 2025 op de kalender? Kortom, genoeg om over te praten en daarom ontvangt Mattie Valk deze week drie spraakmakende gasten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Al ruim twee jaar heeft Viaplay de uitzendrechten van de Formule 1 in handen. Bij de introductie was lang niet iedereen te spreken over de streamingsdienst. Roger Lodewick, CEO van Viaplay Nederland, vertelt dat ze echt dingen anders hadden moeten doen maar dat het op dit moment wel de goede kant op gaat. “Ik denk dat het sentiment rondom Viaplay beter aan het worden is. We hebben ook gewoon heel veel dingen niet goed gedaan sinds de lancering. Het feit dat we geen lokale structuur hebben gehad heeft gewoon niet goed gewerkt.”

Samenwerking

Viaplay heeft de uitzendrechten van de Formule 1 in Nederland tot en met 2029 in handen. Ruud Hendriks, grondlegger van de commerciële radio en tv in Nederland vraagt zich af of de radiorechten daarbij inbegrepen zijn. “Het verbaast mij hoe weinig jullie met de radiorechten hebben gedaan het afgelopen jaar. Op mij kwam het een beetje over of jullie Grand Prix Radio een beetje wilden pesten.” Roger Lodewick laat weten in de toekomst meer met de radiorechten te willen doen. Hij sluit daarbij ook een samenwerking met Grand Prix Radio niet uit. Hoe dit zit hoor je in F1 aan Tafel.

Met de CEO van Viaplay Nederland te gast wordt er natuurlijk veel besproken over de streamingdienst. Welke keuzes had Viaplay anders moeten maken? Wordt de beeldkwaliteit in de toekomst verbeterd? Wat kost een Viaplay-abonnement de komende jaren? Dit en nog veel meer hoor je in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Grand Prix van Nederland

De Grand Prix van Nederland staat in ieder geval tot en met 2025 op de Formule 1-kalender. Robert van Overdijk, algemeen directeur Circuit Zandvoort, is druk bezig dit contract te verlengen. Van Overdijk denkt dat het circuit een goede kans heeft het contract te verlengen. Dj, producer en muziekdeskundige Ronald Molendijk is zeer te spreken over het circuit. “Ik moet echt een diepe buiging maken voor wat ze daar allemaal aan het doen zijn. De pitboxen die daar nu worden uitgebreid zien er echt fantastisch uit.”

Aankomend weekend staat de Grand Prix van Emilia-Romagna op het programma. Wie eindigen er op het podium in Imola? Je hoort de voorspellingen van de gasten in F1 aan Tafel.

Win prijzen in podcast F1 aan Tafel

Natuurlijk zijn er ook weer prijzen te verdienen tijdens het spel Raad het Autogeluid. Wat te denken van een volle tank brandstof voor je personenauto, een Flitsmeister One plus 1 jaar PRO en een fles Ferrari Champagne?

Redenen genoeg om ook deze week weer te luisteren naar F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Presentatie: Mattie Valk

Redactie: Sjaak Böhmer

Beeld: Rob Steltman

Vormgeving en montage: Marnix Westhuis

Draaiboek en productie: Mario de Pizzaman

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden