F1 aan Tafel: "Het is nu of nooit voor Mercedes"

M273693

Tijdens de nieuwste aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, blikt presentator Mattie Valk vooruit op het komende raceweekend in Groot-Brittannië. Samen met de gasten, coureurs Jeroen Bleekemolen en Jeroen Mul en oud-coureur en teambaas Frans Verschuur, bespreken ze de toekomst van Mercedes. 

Alle gasten zijn het erover eens dat de Grand Prix van Groot-Brittannië hét moment is voor Mercedes om aan te tonen of ze nog mee kunnen strijden voor het kampioenschap. Volgens Verschuur is Mercedes afgeschreven als ze het komende raceweekend in Groot-Brittannië niet winnen. Het lijkt hem dan ook niet realistisch dat ze er in dat geval nog meer miljoenen in gaan stoppen om alsnog kans te maken op de wereldtitel. "Ik denk dat Mercedes ook wel realistisch is en dan vooruit zal kijken naar het seizoen van 2022." Als het Mercedes wederom niet lukt een overwinning binnen te slepen, zal het team de handdoek in de ring gooien. "Het is nu of nooit", voegt Bleekemolen daaraan toe. "Als ze moeten gaan vechten voor een derde of vierde plek, dan zullen ze het opgeven."

'De tijd zal het leren'

Bleekemolen vindt dat Mercedes beter op de toekomst kan focussen, als het team tijdens de komende Grand Prix genoegen moet nemen met een verlies. Als Mercedes zich dan gaat focussen op de komende jaren, kan het opnieuw proberen een dominante auto te bouwen. "Een jaartje wat minder en dan weer naar voren."

Zeker nu Lewis Hamilton heeft bijgetekend voor twee jaar, geeft dat wel een signaal af. "Ik had verwacht dat als hij heel sterk in het seizoen zou staan en zijn achtste wereldtitel kon pakken, dat hij misschien wel zou zeggen ik vind het goed zo", stelt Mul. Lewis Hamilton had kunnen stoppen met Formule 1 na het winnen van het kampioenschap om vervolgens de beste coureur ooit te zijn. Nu er toch een kans bestaat dat hij het gewenste resultaat dit jaar niet kan behalen, zou volgens Mul de reden kunnen zijn dat Lewis Hamilton heeft bijgetekend. "De tijd zal het leren."

De complete aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, is hier te beluisteren:

Lees ook: F1 aan Tafel: Silverstone is keerpunt

Lees ook: Review F1 2021: Meest realistische F1-game ooit

Lees ook: Christian Horner hint op eigen sportwagens Red Bull

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen