F1 aan Tafel: Imola en Monaco voor Max

door Tim Koenders
Podcast Formule 1 aan Tafel Grand Prix van Emilia Romagna

Max Verstappen won de Grand Prix van Emilia-Romagna met een kleine voorsprong op Lando Norris. Aankomend weekend staat de Grand Prix van Monaco op het programma. Gaat Valtteri Bottas de overstap maken naar Williams? Kortom, genoeg om over te praten en daarom ontvangt Toine van Peperstraten deze week drie spraakmakende gasten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Max Verstappen won afgelopen weekend de Grand Prix van Emilia-Romagna. In de laatste rondes stond de Nederlander flink onder druk van Lando Norris, de coureur die de Grand Prix van Miami wist te winnen. Volgens Olav Mol, de bekendste Formule 1-commentator van Nederland te horen bij Grand Prix Radio, is er een last van de Brit zijn schouders gevallen door zijn overwinning. “Als je eenmaal een overwinning op zak hebt hoef je je nooit meer de vraag te stellen of je een race kan winnen. Als je nog nooit gewonnen hebt zal die vraag altijd blijven hangen. Nu weet je, als alles klopt kan ik hem winnen. Als het gister kon, kan het vandaag en morgen ook.”

Grand Prix van Monaco

Aankomend weekend staat de Grand Prix van Monaco op het programma. Door de smalle straten van Monte Carlo is het erg lastig om anderen op zondag in te halen. Volgens Frans Verschuur, voormalig teambaas van Jos Verstappen, is de kwalificatie op zaterdag cruciaal voor een goed resultaat op zondag. “Alles wordt bepaald tijdens de kwalificatie. Behalve als het regent, dan krijg je een ander verhaal. We zien het al jaren.” Verschuur krijgt de vraag wie er op het podium gaan eindigen in Monaco. “Eerst Max, dan Leclerc en Piastri.”

Wie verwachten de andere gasten aan tafel op het podium in Monaco? Je hoort het in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Valtteri Bottas op weg naar Williams

Er gaan geruchten dat Valtteri Bottas een overstap gaat maken naar het team van Williams. De Fin begon zijn Formule 1-carrière bij het team in 2013. Afgelopen weekend werd hij ook gespot toen hij bij Williams op bezoek was. Jack Plooij, Formule 1-commentator bij Grand Prix Radio, denkt dat teambaas James Vowles de Fin erg graag wil hebben. “James Vowles is heel erg met data bezig. Bij elk interview roept hij wel dat de Formule 1 data driven is. Bij Mercedes hebben ze natuurlijk al samengewerkt. Als hij de auto echt beter kan maken hebben ze het talent van Albon ernaast, ik denk dat het een goede combinatie is.”

Win prijzen in podcast F1 aan Tafel

Natuurlijk zijn er ook weer prijzen te verdienen tijdens het spel Raad het Autogeluid. Wat te denken van een volle tank brandstof voor je personenauto, een Flitsmeister One plus 1 jaar PRO en een fles Ferrari Champagne?

Redenen genoeg om ook deze week weer te luisteren naar F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Presentatie: Toine van Peperstraten

Redactie: Koen Bakker

Beeld: Rob Steltman

Vormgeving en montage: Marnix Westhuis

Draaiboek en productie: Mario de Pizzaman

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden