F1 aan Tafel: “Indy is open, F1 niet"

IMG_2567

Deze week in F1 aan Tafel, de podcast van Grand Prix Radio, gaat het onder andere over het verschil tussen de IndyCar en de F1, de terugkeer van Fernando Alonso en de dominantie van Mercedes.

Vanuit de Harbour Club in Vinkeveen met als gasten:

- Rinus 'VeeKay' van Kalmthout; Rookie of the Year in the NTT IndyCar series.

- Sandra van der Sloot; onder andere coureur in de Porsche GT3 Benelux, de snelste vrouw van Nederland én van het circuit van Zandvoort.

- Frans Verschuur; teambaas, coureur, winnaar Le Mans met Jos en Verstappen en vaste waarde in de F1 aan Tafel podcast.

- Presentatie: Mattie Valk.

De aflevering van deze week gaat eerst lange tijd over de IndyCar, in plaats van over de Formule 1. Dit komt natuurlijk mede door de aanwezigheid van IndyCar-coureur Rinus van Kalmthout. De tafel is zeer positief over de Amerikaanse motorsport-klasse. Frans legt heel goed uit op welke punten de IndyCar verschilt van de Formule 1, vanwege de openheid die de sport heeft. Rinus vergelijkt de IndyCar van nu met de Formule 1 van twintig jaar geleden, toen ook de Formule 1 nog wat minder afgeschermd was. Rinus Veekay, zoals hij in Amerika genoemd wordt, legt later ook nog uit hoe de financiën van de IndyCar in elkaar steken. Dit maakt Frans alleen nog maar positiever. ‘Hij gaat vanmiddag nog kijken of hij ook mee gaat doen!’ Aldus Mattie.

Vervolgens komt de naam Fernando Alonso op tafel, en wordt het gesprek rondom zijn terugkeer aangebroken. Een onderwerp waarover de hele tafel een sterke mening heeft. Rinus heeft nog tegen de tweevoudig wereldkampioen geracet in de IndyCar en vindt het een goede coureur, maar is nog niet zeker over het verloop van zijn rentree. Ook Sandra noemt de terugkeer van Alonso gedurfd. Frans spreekt zich zoals altijd nog wat sterker uit: ‘Ik vind het stom. Hij heeft alles gewonnen, is echt een held en nu moet hij gaan oppassen dat hij er niet uitgereden wordt door Ocon.’

Tenslotte wordt de dominantie van Mercedes nog maar eens besproken. Het was op de dag van de opname exact zes jaar geleden dat Hamilton zijn eerste titel met Mercedes won. Mattie vraagt zich af of de Mercedes-heerschappij ook na de reglementswijzigingen zal aanhouden. Rinus gelooft wel in een opschudding van de 'pecking order' ook al meent hij dat Mercedes ongetwijfeld sterk zal blijven. Sandra ziet Mercedes ook niet terugvallen omdat ze op technisch vlak een aanzienlijke voorsprong hebben. ‘En ze hebben Lewis.’ Zo haakt Frans in. ‘Als Bottas de eerste rijder zou zijn dan was het wel spannender geweest.’

Alle gesprekken helemaal horen? De podcast is te beluisteren op Spotify, Apple Podcast, Google Podcast en TuneIn.

Productie: Mario de Pizzaman

Redactie: Wout Hengevelt

Montage: Marnix Westhuis

F1 aan Tafel: Mattie Valk, Jeroen van Inkel, Olav Mol, Jack Plooij en Jeroen Mul
F1 aan Tafel: Mattie Valk, Jeroen van Inkel, Olav Mol, Jack Plooij en Jeroen Mul

Dislaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming terzake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen