F1 aan Tafel: Kans op problemen nieuwe auto's

24 jan 2022 door Jacobine van den Berg
alonso sprint imola

De start van het Formule 1 seizoen van 2022 komt steeds dichterbij. Mattie Valk bespreekt de actualiteiten en nog veel meer in de nieuwste aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio. Dat doet hij ook weer met spraakmakende gasten.

De eerste gast is Michael Bleekemolen, voormalig F1-coureur en ondernemer van RacePlanet.

Sprintrace

Bleekemolen vindt de sprintraces een succes. "Ik vind het heel mooi om te zien, je komt voor races, als het licht uit gaat is het mooi om te zien, dus ook als er twee races zijn, ja prima." 

Ook is coureur en instructeur bij Lamborghini Jeroen Mul te gast

Verschuivingen

Jeroen Mul denkt dat er veel verschuivingen zijn in de teams omdat de regels dit seizoen veranderen. Zowel bij Red Bull als Mercedes vertrekken er belangrijke kopstukken. "Het is ook in aanloop naar 2026 wanneer het motorreglement weer wordt aangepast. Wel fijn dat de rust nu weer terugkeert en iedereen aan zijn werk kan."

Uiteraard is ook vaste gast Frans Verschuur weer van de partij. 

De beste wegkopen

Verschuur denkt dat Mercedes het niet leuk vindt dat Ben Hodgkinson overstapt naar Red Bull Racing. "Ik denk dat hij een beter salaris en werkvoorwaarden kreeg en daardoor gaan mensen weg, wil je iets bereiken dan moet je de beste wegkopen, dit gebeurt in elke sport."

Redenen genoeg om ook deze week weer te luisteren naar de nieuwste aflevering van F1 aan Tafel.

Redactie: Sjaak Böhmer & Koen Bakker

Vormgeving: Marnix Westhuis

Productie: Mario de Pizzaman

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link. 

24 jan 2022 door Jacobine van den Berg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen