F1 aan Tafel: Lewis dramaqueen

door Anouk Ros
Header liveblog 1 Bahrein

Het slechte weekend van Ferrari gaat het team niet in de koude kleren zitten. Maar er is nog meer gebeurd in Bakoe: wederom een overwinning voor Max Verstappen en de Mercedes stuitert erger dan ooit. Ook wordt de toekomst van Nicholas Latifi in twijfel gebracht. Dat en meer komt ter sprake in de nieuwste aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio. Presentator Mattie Valk ontvangt in The Harbour Club in Vinkeveen wederom spraakmakende autosportgasten.

Porpoising versus Hamilton

Zo is Rolf Meter, Formule 1-programma regisseur, in deze aflevering te gast. De rugklachten van Lewis Hamilton na de Grand Prix van Azerbeidzjan komen uitgebreid aan bod. Meter vindt vooral het moment dat hij uit zijn auto stapt opvallend in beeld gebracht: "Heb je dat shot gezien dat ze van hem maakten toen hij in de pit hing, dat was ongeveer een seconde of zeven. Daar zie je een soort besluiteloosheid van: het zal wel."

Teamorders Red Bull?

Ook Olav Mol, Formule 1-commentator bij Grand Prix Radio, schuift deze week aan. Over de boordradio kreeg Sergio Pérez tijdens de race te horen niet te mogen vechten met zijn teamgenoot. Red Bull beweert steevast dat er binnen het team geen sprake is van een eerste en tweede rijder. Mol geeft aan dat er op dit moment in de race niet per se sprake is geweest van een teamorder: "Pérez had in het begin te hard gereden en had de pace niet meer. Hij heeft het zichzelf aangedaan."

Verstappen kampioen

En uiteraard is vaste waarde Frans Verschuur er ook bij. Na het tegenvallende resultaat van Ferrari, wordt het gat in beide kampioenschappen groter. Op de vraag of Verstappen wereldkampioen wordt, weet Verschuur wel antwoord te geven. "Hij wordt wel wereldkampioen. Ik vind altijd dat Red Bull gedurende het seizoen sterker wordt. En Ferrari gaat steeds meer paniekvoetbal spelen", aldus Verschuur.

Dat en meer in deze aflevering. Redenen genoeg om ook deze week weer te luisteren naar F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Presentatie: Mattie Valk

Redactie: Sjaak Böhmer & Koen Bakker

Vormgeving: Marnix Westhuis

Productie: Mario de Pizzaman

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

door Anouk Ros

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden