F1 aan Tafel: Max & Checo, superduo

door Anouk Ros
f1-aan-tafel-23-mei-2022

Red Bull heeft in Spanje de maximale winst binnengehaald, maar geheel vlekkeloos is dat niet verlopen. Ook de opmerkelijke boordradio van Lewis Hamilton blijft niet onbesproken. En de organisatie van de grand prix heeft voor een hoop chaos gezorgd. Dat en meer komt ter sprake in de nieuwste aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio. Presentator Mattie Valk ontvangt in The Harbour Club in Vinkeveen wederom spraakmakende autosportgasten.

Leclerc onverwachte uitvaller

Zo is Jack Plooij, F1-co-commentator bij Grand Prix Radio, deze week weer te gast. Door de uitvalbeurt van Charles Leclerc en de DRS-problemen van Max Verstappen is het er niet van gekomen, maar Plooij had wel een gevecht verwacht tussen de twee koplopers: "Als Max niet achter Russell vast had gezeten, hadden we nog een mooi gevecht gezien, denk ik."

Updates in overvloed

Ook Olav Mol, F1-commentator bij Grand Prix Radio, is deze aflevering aanwezig. Met de vele updates die naar Spanje zijn meegenomen, lijkt vooral Mercedes een grote stap gezet te hebben. Mol lijkt wel te spreken over het gevecht tussen Russell en Verstappen: "Wat ik ook belangrijk vind, ik heb meteen een góéd gevecht gezien. Er is niet getoucheerd, en het was echt op de millimeter." 

DRS werkte niet mee

Vaste waarde Frans Verschuur is natuurlijk niet te missen bij F1 aan Tafel. Ook hij was weer van de partij. Samen met Olav Mol schept hij meer duidelijkheid over de DRS van Verstappen die in de race amper werkte: "Sommige mensen denken dat de DRS automatisch opengaat, maar dat is niet. Je moet hem handmatig openen."

Dat en meer in deze aflevering. Redenen genoeg om ook deze week weer te luisteren naar F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Presentatie: Mattie Valk

Redactie: Sjaak Böhmer & Koen Bakker

Vormgeving: Marnix Westhuis

Productie: Mario de Pizzaman

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

door Anouk Ros

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden