F1 aan Tafel: 'Max, de koning van Zandvoort'

photo_2021-09-06_20-26-39

Deze week in de nieuwste, extra lange aflevering van F1 aan Tafel, de podcast van Grand Prix Radio, wordt er teruggekeken op de historische Grand Prix van Nederland op Circuit Zandvoort. De mannen aan tafel bespreken daarnaast ook de overstap van Valtteri Bottas naar Alfa Romeo, ze blikken vooruit naar de aanstaande race in Monza en voorspellen de uitslag van die grand prix. 

Vanuit de Harbour Club in Vinkeveen met als gasten:
Mike Hezemans: Voormalig GT-coureur in onder andere de FIA GT-series
Olav Mol: Ziggo F1-commentator
Jeroen Mul: Lamborghini-coureur in de Super Trofeo USA en technisch analist
Frans Verschuur: vaste waarde aan tafel en de man die als enige teambaas een Verstappen kampioen maakte
Presentatie: Mattie Valk

Voor Olav Mol heeft de afgelopen race op Zandvoort een plekje in zijn top-3 mooiste races weten te bemachtigen. Met name op gevoelsmatig vlak, qua race zelf wel iets minder, zo geeft hij toe.

Volgens presentator Mattie Valk, die het hele weekend op het circuit aanwezig was, was de spanning op de tribune niet te houden tijdens de race. Daarnaast is er veel lof voor de acties in de Tarzanbocht, die mensen voorafgaand aan de grand prix niet voor mogelijk zagen.

De kenners aan tafel bespreken de emoties die ze hebben ervaren dit afgelopen weekend op Zandvoort. Het gezelschap is het eens dat het horen van het volkslied, vertolkt door Davina Michelle, wel een heel uniek en bijzonder moment was. Daarnaast wordt er veel lof uitgesproken voor de manier waarop het geheel georganiseerd was. Over hoe de aanwezige fans vermaakt werden en waarop Lewis Hamilton positief is toegejuicht waar eerder nog voor boe geroep werd gevreesd.

Objectief bekeken is het geen spectaculaire race geworden. Volgens Frans Verschuur was het na het moment dat Max voor de eerste keer veilig door de Tarzanbocht kwam eigenlijk al duidelijk dat hij zou winnen.

Het opmerkelijke moment van Valtteri Bottas na zijn pitstop wordt ook besproken door de experts. Verschuur is ervan overtuigd dat hij zijn momentje pakte omdat inmiddels duidelijk is geworden dat zijn toekomst niet meer bij het team van Mercedes ligt. Volgens hem was Bottas daardoor nu voor een keer niet bereid zijn teamgenoot te helpen.

Naar aanleiding van de coronabesmetting bij Kimi Räikkönen is er een kijkersvraag binnengekomen. Mol legt op verhelderende wijze uit hoe de 'corona-bubbel' werkt en de hele procedure rondom het testen gedurende zo'n race weekend. Het paraat staan van de reserverijders komt aan bod, nadat Kubica was ingevlogen om Räikkönen te vervangen.

Vandaag is bekend geworden dat Valtteri Bottas de overstap naar Alfa Romeo zal maken vanaf komend seizoen. Verschuur is van mening dat hij een toevoeging zal zijn voor het Zwitserse team. Naar verwachting zal binnenkort officieel bekend worden dat het stoeltje van Bottas naar George Russell gaat. Door het vertrek van Russell komt er weer bij Williams een plekje vrij. Nyck de Vries en Alexander Albon zijn de meest genoemde kandidaten voor dat felbegeerde stoeltje. Tevens worden andere verhalen in de geruchtenmolen rondom de rijdersmarkt besproken.

De mannen kijken daarnaast vooruit naar de komende race. De laatste race in de triple header wordt verreden op het circuit van Monza. De vraag is of Verstappen zijn motor bij deze race zal gaan vernieuwen. Dat kan van groot van belang zijn voor de einduitslag. Het is volgens Verschuur wel de beste race om het te doen. De heren delen zoals gebruikelijk weer hun podiumvoorspellingen voor de aankomende race.

Alles horen? Klik op de bovenstaande link in het artikel.

Productie: Mario de Pizzaman

Redactie: Mario de Pizzaman

Montage: Marnix Westhuis

Download automatisch via onze RSS feed.

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden