F1 aan Tafel: Max is machtiger

door Anouk Ros
Podcast F1 aan Tafel 15 augustus

Valtteri Bottas lijkt op zijn plek te zitten bij Alfa Romeo en volgens AlphaTauri-baas Franz Tost wordt Max Verstappen alsmaar beter. Daarnaast komen de porpoising-regels van 2023 aan bod, die door de FIA worden doorgevoerd. Dat en meer komt ter sprake in de nieuwste aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio. Presentator Jeroen Mul ontvangt in The Harbour Club in Vinkeveen wederom spraakmakende autosportgasten.

Rood hart

Zo is Ronald Molendijk, producer, DJ, muziekdeskundige bij Shownieuws en Formule 1-liefhebber, deze aflevering te gast. Molendijk heeft het momenteel niet makkelijk met zijn liefde voor Ferrari. Maar ondanks de tegenvallende prestaties van het team geeft hij de moed niet op: "Ik geef ze gewoon de tijd, en dat hoort ook een beetje in de relatie."

Helpende hand

Ook Olav Mol, Formule 1-commentator bij Grand Prix Radio, schuift deze week aan. Bij Alfa Romeo is duidelijk te zien dat de ervaren Valtteri Bottas zijn teamgenoot Guanyu Zhou hier en daar probeert te helpen. Volgens Mol werken de twee binnen het team goed samen: "Ze hadden een slechter rijdersduo kunnen treffen. Lance Stroll en Nicholas Latifi bijvoorbeeld, ik kop hem er maar even in."

Niets bijzonders

De vaste waarde van de podcast, Frans Verschuur, kan natuurlijk niet ontbreken. Franz Tost spreekt lovend over Max Verstappen, die volgens hem op een absurd hoog niveau rijdt. Verschuur is niet direct onder de indruk van deze uitspraak: "Ik vind het een opmerking die iedereen eigenlijk wel kan maken. Iedereen wordt beter, op een gegeven moment kom je op je top en dan zak je weer af. Hij is pas 24, dus in dat opzicht zal er nog een kleine stijging in zitten."

Dat en meer in deze aflevering. Redenen genoeg om ook deze week weer te luisteren naar F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Presentatie: Jeroen Mul

Redactie: Sjaak Böhmer & Koen Bakker

Vormgeving: Marnix Westhuis

Productie: Mario de Pizzaman

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

door Anouk Ros

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden