F1 aan Tafel: Max is Wereldkampioen

IMG_5990

Het was een van de mooiste seizoenen. Met als afsluiter Max Verstappen die zich zondag in Abu Dhabi in de laatste ronde van de laatste race tot wereldkampioen Formule 1 kroonde. Presentator Mattie Valk bespreekt de historische race in de nieuwste aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse 'awardwinning' podcast van Grand Prix Radio. Dat doet hij ook weer met drie bijzondere gasten vanuit The Harbour Club in Vinkeveen.

De eerste gast in deze aflevering is Rob van Someren. Politieman, Radio 10-DJ van Somertijd, amateur-autocoureur in ruste, en bovenal Formule 1 liefhebber.

"Lewis geen mindere autosport-held"

Van Someren zegt dat Mercedes het in hun strategie hebben laten liggen. "Mercedes heeft de prijs betaald voor een hele laffe conservatieve strategie, dat maakt van Hamilton geen mindere autosport-held dan dat hij is, want hier kon hij niks aan doen."

Ook zit Jack Plooij weer aan tafel en is direct overgekomen uit Abu Dhabi. Hij staat al jaren bij het vierkantje, al jaren op de grid, en is ook in 2022 betrokken bij Formule 1 bij Ziggo Sport.

Schandalig

Plooij heeft na afloop van de race niemand meer van het team Mercedes gezien in het vierkantje en vindt dat schandalig. "Lewis is verplicht langs de media te gaan. Dat hebben ze verzaakt en daarvoor krijgen ze een boete. Niemand van het team was na afloop aanspreekbaar."

Zoals elke week is vaste waarde Frans Verschuur, nu de een-na-laatste teambaas die een Verstappen kampioen maakte, ook weer van de partij.

"Ik heb het altijd gezegd!"

Verschuur heeft altijd gezegd dat Verstappen kampioen zou worden. "In je hart denk je 'nee, het zal toch niet' maar toen Latifi de muur in ging dacht ik maar eén ding en dat was dat die safety car niet te lang moest duren."

Redenen genoeg om ook deze week weer te luisteren naar de nieuwste aflevering van F1 aan Tafel.

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen