F1 aan Tafel: Max' missie

door Anouk Ros
F1 aan Tafel 26 sept

De Grand Prix van Singapore staat voor de deur en Max Verstappen heeft er alle vertrouwen in. Daarbij is de nieuwe Formule 1 kalender bekend gemaakt, inclusief een race in Monaco. En Yuki Tsunoda blijft, terwijl Nicholas Latifi volgend seizoen juist niet terug te zien is in de Formule 1. Dat en meer komt ter sprake in de nieuwste aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio. Presentator Mattie Valk ontvangt in The Harbour Club in Vinkeveen wederom spraakmakende autosportgasten.

Slordig Ferrari

Zo is Robin Frijns, coureur Formule E, DTM, winnaar 24 uur van Le Mans, voormalig Formule 1 testcoureur en wereldkampioen WEC, deze aflevering te gast. Ferrari ligt toch echt achter op Red Bull, het team dat zich dit seizoen goed heeft doorontwikkeld. Volgens Frijns mag het bij Ferrari wel wat soepeler verlopen: "Ze maken wel fouten waarvan ik denk, dat kan echt niet. In de tijd van Michael Schumacher hadden ze zo'n goede auto, toen konden ze het zich permitteren. Als ze nu één foutje maken, verliezen ze de wedstrijd."

Mogelijke verlenging

Ook Michael Bleekemolen, voormalig Formule 1 coureur en ondernemer, schuift aan. De kans is groot dat het contract van Guanyu Zhou bij Alfa Romeo verlengd gaat worden. Bleekemolen is er nog niet helemaal uit wat hij van zijn prestaties vindt: "Hij heeft goede dingen gedaan, maar ook minder goede dingen. Ik ben benieuwd hoe hij echt is."

Overvolle kalender

Uiteraard is Frans Verschuur, vaste waarde van de podcast én Nederlands meest besproken en meest succesvolle autosport-teambaas, er ook weer bij. Met 24 races op de kalender belooft het een zwaar seizoen te worden voor zowel de coureurs als de rest van het team. Volgens Verschuur gaan vooral de mechanics een zwaar jaar tegemoet, omdat het niet enkel om het raceweekend draait: "Die jongens zijn helemaal gesloopt. Ze gaan van het ene circuit naar het andere circuit. Vanaf dinsdagavond zijn ze al op het circuit te vinden." 

Dat en meer in deze aflevering. Redenen genoeg om ook deze week weer te luisteren naar F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Presentatie: Mattie Valk

Redactie: Sjaak Böhmer & Koen Bakker

Vormgeving en montage: Marnix Westhuis

Productie: Mario de Pizzaman

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

door Anouk Ros

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden