F1 aan Tafel: Max Verstappen deelt tik uit

door Tim Koenders
F1 aan Tafel 17-7-2023

Daniel Ricciardo neemt het stoeltje van Nyck de Vries bij AlphaTauri over. Aankomend weekend staat de Grand Prix van Hongarije op het programma. Kortom, genoeg om over te praten en daarom ontvangt Toine van Peperstraten deze week drie spraakmakende gasten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Daniel Ricciardo vervangt Nyck de Vries bij AlphaTauri voor de rest van dit seizoen. De prestaties van de Nederlander waren niet goed genoeg. Het team wachtte niet op de zomerstop maar besloot direct te wisselen. Dj, producer en muziekdeskundige Ronald Molendijk begrijpt dat niet. “Het is echt ongelofelijk. Het is niet zo dat hij iedere week een auto opvouwde.”

Coureur en ondernemer Meindert van Buuren begrijpt de reactie van Molendijk maar snapt ook dat Helmut Marko deze keuze heeft gemaakt. “Deels is het natuurlijk ook gewoon prestatiegericht en de prestaties waren gewoon niet goed. Ik ken Nyck als iemand die tijd nodig heeft.”

Sergio Pérez

Sergio Pérez begon het seizoen met de gedachte dat hij kon strijden om het wereldkampioenschap. Na een aantal tegenvallende resultaten is die kans wel heel klein geworden. Zelf ziet hij nu ook in dat de tweede plaats het hoogst haalbare is. Sportverslaggever bij Omroep Fryslan en Formule 1-magazine Linda Vermeeren snapt de uitspraken van de Mexicaan wel. “Ik denk dat hij gewoon geknakt is. Als coureur moet je altijd ambities hebben voorafgaand aan een seizoen en denken dat je de beste bent."

Prijzen

Natuurlijk zijn er ook weer prijzen te verdienen tijdens het spel Raad het Autogeluid. Wat te denken van een volle tank brandstof voor je personenauto, een Flitsmeister Two en een fles Ferrari Champagne?

Redenen genoeg om ook deze week weer te luisteren naar F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Presentatie: Toine van Peperstraten

Redactie: Sjaak Böhmer

Vormgeving en montage: Marnix Westhuis

Draaiboek en productie: Mario de Pizzaman

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden