F1 aan Tafel: Max Verstappen oneens met F1

door Tim Koenders
Podcast f1 aan tafel vooruitblik Grand Prix van China

Max Verstappen is kritisch op de nieuwe Formule 1-reglementen voor 2026. Fernando Alonso heeft zijn contract bij Aston Martin verlengd. Kan Ferrari het gat naar Red Bull Racing dichten? Kortom, genoeg om over te praten en daarom ontvangt Toine van Peperstraten deze week drie spraakmakende gasten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

In 2026 worden er nieuwe reglementen geïntroduceerd in de Formule 1. Max Verstappen is kritisch op de nieuwe reglementen. De Formule 1 en de FIA zien inmiddels zelf ook dat er meer moet gebeuren. Om het motorreglement te laten werken moet de drag flink omlaag en moeten de teams gaan werken met actieve aerodynamica. Dj, producer en muziekdeskundige Ronald Molendijk vindt dat er meer naar de coureurs geluisterd moet worden. “Daar zitten natuurlijk niet de slimste mensen. Zij maken deals met de fabrikanten, hoe meer fabrikanten hoe meer geld. Ze luisteren van oudsher al niet naar de coureurs. Hoe vaak hebben we al niet gezien dat coureurs een baan onveilig vinden en er pas wat aangepast wordt als er shit gebeurd is.”

Fernando Alonso verlengt contract bij Aston Martin

Vorige week kwam het nieuws naar buiten dat Fernando Alonso zijn contract bij Aston Martin heeft verlegd. Loek Hartog, Porsche-coureur bij onder andere team KellyMoss in de Verenigde Staten, begrijpt de keuze van de Spanjaard. “Hij voelt ook dat er nog wat inzit. In 2026 stappen ze over naar Honda. Daarnaast zijn ze ook met Adrian Newey in gesprek. Hij weet dat er potentie is.”

Updates Ferrari

Ferrari staat op dit moment tweede in het constructeurskampioenschap achter het team van Red Bull. Ook op snelheid lijkt het Italiaanse team op dit moment het tweede team. Tijdens het weekend in Imola zal Ferrari verschillende updates meenemen. Volgens Carlos Sainz zouden die updates ervoor moeten zorgen dat ze het gevecht met Red Bull écht aan kunnen gaan. Dj bij Radio 2 en 5, muzieksamensteller en groot Formule 1-liefhebber Corné Klijn gelooft niet in de uitspraken van de Spanjaard. “Ik denk niet dat het klopt. Sainz finishte twintig seconden achter Verstappen tijdens de laatste race. Twintig seconden krijg je natuurlijk niet zomaar dicht. En Red Bull Racing staat natuurlijk ook niet stil. Een gat van twintig seconden dichten met een aantal updates zie ik niet gebeuren.”

Na een aantal jaren niet op de kalender te hebben gestaan staat de Grand Prix van China aankomend weekend op het programma. Wie eindigen er op het podium in Shanghai? De gasten aan tafel blikken uiteraard vooruit op de race en voorspellen wie er op het podium gaan eindigen.

Win prijzen in podcast F1 aan Tafel

Natuurlijk zijn er ook weer prijzen te verdienen tijdens het spel Raad het Autogeluid. Wat te denken van een volle tank brandstof voor je personenauto, een Flitsmeister Two en een fles Ferrari Champagne?

Redenen genoeg om ook deze week weer te luisteren naar F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Presentatie: Toine van Peperstraten

Redactie: Sjaak Böhmer

Beeld: Rob Steltman

Vormgeving en montage: Marnix Westhuis

Draaiboek en productie: Mario de Pizzaman

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden