F1 aan Tafel: Max Verstappen oppermachtig

door Tim Koenders
Podcast F1 aan Tafel Grand Prix van Abu Dhabi

Max Verstappen won in Abu Dhabi zijn negentiende race van dit seizoen. Het weekend in Abu Dhabi was voor Franz Tost de laatste als teambaas van AlphaTauri. Kortom, genoeg om over te praten en daarom ontvangt Mattie Valk deze week drie spraakmakende gasten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Crash Carlos Sainz VT2 Grand Prix van Abu Dhabi

Carlos Sainz crashte tijdens de tweede vrije training voor de Grand Prix van Abu Dhabi. Tijdens de kwalificatie vloog de Spanjaard er al in het eerste deel uit. Volgens Olav Mol, Formule 1-commentator bij Grand Prix Radio, had het één zeker met het ander te maken. “Ik denk niet dat hij het achterste van zijn tong heeft laten zien in hoe hij zich gevoeld heeft. Die crash was echt wel hard. Je gaat als coureur niet roepen dat je pijn hebt.”

Charles Leclerc haalde Max Verstappen niet in

Bij de start van de Grand Prix van Abu Dhabi leek Charles Leclerc beter weg dan Max Verstappen. De Nederlander remde later en wist de leiding te behouden. Later in de ronde kon Leclerc wederom proberen de leiding over te nemen. Ook deze keer hield Verstappen de Ferrari-coureur achter zich. Rob van Someren, dj bij Radio 10, denkt dat Leclerc voorzichtig was omdat hij met zijn team tweede wilde worden in het constructeurskampioenschap. “Op ieder ander moment in het seizoen had hij in ieder geval die tweede kans gepakt.”

Leclerc liet Pérez voorbij

Charles Leclerc liet in de slotfase van de Grand Prix van Abu Dhabi Sergio Pérez voorbij. Sergio Pérez had een tijdstraf van vijf seconden. Ferrari kon nog tweede in het constructeurskampioenschap worden maar dan moest Pérez tussen Leclerc en Russell eindigen. Door de Red Bull-coureur een slipstream te geven hoopte Leclerc dat dit zou lukken. He plannetje slaagde niet maar toch vindt Frans Verschuur, voormalig teambaas van Jos Verstappen, het een briljant idee. “Leclerc doet hier echt een goede job. De straf was natuurlijk belachelijk. Maar ik vind dit wel heel slim bedacht.”

Win prijzen in podcast F1 aan Tafel

Natuurlijk zijn er ook weer prijzen te verdienen tijdens het spel Raad het Autogeluid. Wat te denken van een volle tank brandstof voor je personenauto, een Flitsmeister Two en een fles Ferrari Champagne?

Redenen genoeg om ook deze week weer te luisteren naar F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Presentatie: Mattie Valk

Redactie: Sjaak Böhmer

Beeld: Rob Steltman

Vormgeving en montage: Marnix Westhuis

Draaiboek en productie: Mario de Pizzaman

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden