F1 aan Tafel: Max Verstappen Vlekkeloos

IMG_2359

Deze week in F1 aan Tafel, de podcast van Grand Prix Radio, kijken de heren vooruit naar de Grand Prix van België op Spa-Francorchamps. De mannen aan tafel bespreken daarnaast ook het tussenrapport van de coureurs, de afgelaste GP van Japan en voorspellen ze de aanstaande race.

Vanuit de Harbour Club in Vinkeveen met als gasten:
- Michael Bleekemolen: voormalig F1-coureur, kampioen in diverse raceklassen én ondernemer.
- Jeroen Bleekemolen: coureur en nét terug uit Le Mans.
- Frans Verschuur: vaste waarde aan tafel en de man die als enige teambaas een Verstappen kampioen maakte.
- Presentatie: Mattie Valk

De heren bespreken de heftige crash van Michael Bleekemolen in de GP2-klasse eind juli. Volgens Bleekemolen heeft hij in zijn 51 racejaren nog nooit zo'n heftige impact meegemaakt. Deze crash resulteerde uiteindelijk in een gebroken en een gescheurde ruggenwervel.

Het net afgelopen Le Mans-weekend van Jeroen Bleekemolen wordt ook besproken. Hij vond het geweldig en het is voor hem duidelijk te zien dat het een van de grootste races ter wereld is waar continu actie en mooie gevechten plaatsvonden. Bleekemolen Junior reed met twee amateurs en wist vooraf al dat hij niet voor de prijzen zou gaan maar heeft ondanks dat van elk moment genoten.

De heren bespreken ook de Triple Header na de zomerstop en het belooft een spannende tweede seizoenshelft te worden. Ook de sterke punten van het team van Mercedes worden besproken.

Ondanks dat Max Verstappen veel pech heeft gehad en daardoor veel punten heeft verloren zijn de heren het eens dat Verstappen de eerste seizoenshelft dik heeft gewonnen, in tegenstelling tot Valtteri Bottas die toch een mindere indruk heeft gemaakt in zijn Mercedes.

Het middenveld blijft ook niet onbesproken, het ligt allemaal heel dichtbij elkaar. Zo zal Esteban Ocon vol vertrouwen zijn na zijn overwinning in Hongarije en is teamgenoot Fernando Alonso al een aantal races goed op dreef.
Verschuur had niet verwacht dat Alonso zo ver naar voren kon komen en vond zijn actie in Hongarije met Lewis Hamilton briljant. Ook Daniel Ricciardo die tot nu toe nog niet tot bloei komt in de McLaren komt aan bod.

Er wordt een balans opgemaakt op basis van de eerste seizoenshelft en coureurs worden uitgebreid besproken door middel van een tussenrapport. Zo wordt Hamilton besproken die met name uitblinkt qua prestaties op de baan. Teamgenoot Bottas is volgens Bleekemolen Senior niet zo sterk als een paar jaar terug. Hij blijkt wel de perfecte tweede man naast Hamilton.

De heren aan tafel zijn het eens dat Sergio Pérez een mooi aantal punten heeft binnengehaald en natuurlijk ook een mooie winst. Max Verstappen heeft een vlekkeloos seizoen waarin hij weinig fouten heeft gemaakt en een positieve vooruitgang geboekt heeft in zijn verbale volwassenheid volgens Verschuur. De heren zijn eensgestemd dat Lando Norris de Best of the Rest is en heel sterk bezig is dit seizoen.

Grand Prix Radio zendt van vrijdag 27 tot en met zondag 29 augustus live uit vanaf het circuit Spa-Francorchamps. Meekijken kan op visual radio via de app en op het web en meeluisteren vanaf het circuit op 92.0 FM.

De Grand Prix van Japan gaat ook dit jaar niet door. De Japanse overheid heeft woensdag een streep gehaald door het evenement vanwege de ontwikkelingen rond het coronavirus. Vorig jaar werd de race op Suzuka ook al geschrapt. De mannen bespreken ook onder andere of het circuit gemist zal worden dit jaar. Volgens de heren hoort hij zeker in het rijtje thuis samen met Spa-Francorchamps als een van de mooiste Formule 1-circuits.

Als vervanging ziet Bleekemolen Senior liever niet Bahrein terugkeren dit jaar. Hij vind het maar gek om twee keer achter elkaar op een zelfde baan te rijden. Zijn zoon sluit zich daar volledig bij aan. Als het aan Verschuur ligt wordt er een race minder gereden maar vanwege financiële redenen zal dit niet tot een mogelijkheid behoren.

Tot slot doen de heren aan tafel een voorspelling van het podium komend weekend in Spa-Francorchamps.

Alles horen? Klik op de bovenstaande link in het artikel.

Productie: Mario de Pizzaman

Redactie: Sjaak Böhmer en Koen Bakker

Montage: Marnix Westhuis

Download automatisch via onze RSS feed.

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen