F1 aan Tafel: "Verstappen wordt wereldkampioen"

99EF1010-4F2E-4B6A-B962-053BA18726E9

Deze week in F1 aan Tafel, de podcast van Grand Prix Radio, blikken onze gasten vooruit op het komende seizoen. Zo worden onder andere de titelkansen van Max Verstappen besproken, het derde seizoen van de Netflix serie Drive To Survive en de nieuwe Honda-motor.

Vanuit het House of Exclusive Cars, AutoVilla in Naarden met als gasten:
– Sandra van de Sloot; coureur, 'snelste vrouw van Nederland', houdster ronderecord Zandvoort.
– Tom Coronel; coureur WTCR en Dakar, analist bij Ziggo F1-café én ondernemer.
– Frans Verschuur; ‘meest succesvolle teambaas ever’ en onder andere winnaar Le Mans met Jos Verstappen.
– presentatie: Mattie Valk.

Het duurt niet lang voordat de hele tafel het erover eens is: Max Verstappen wordt wereldkampioen in 2021. Ondanks het feit dat Verstappen zichzelf niet als favoriet inschat legt Tom uit waarom Verstappen volgens hem wel de favoriet is. "Het is heel simpel, alle kenners van de internationale pers zeggen ook dat het Max-time is." "Ik denk ook nog steeds dat Hamilton zal knakken wanneer hij onder druk komt te staan." Zo voegt Frans toe. In de voorbeschouwing op de race voorspelt Tom dat het een Red Bull 1-2'tje wordt terwijl Lewis Hamilton spint in bocht 1. Frans en Sandra gokken op een overwinning van Verstappen, gevolgd door Hamilton en Ricciardo.

Vorige week vrijdag kwam het derde seizoen van de Netflix serie Drive To Survive uit. De serie schetst een beeld van achter de schermen in de Formule 1. Er is echter ook kritiek, omdat niet alles wat te horen en te zien is waarheidsgetrouw is. Zo worden er soms boordradio's verwisseld of geplakt onder beelden waar ze niet bijhoren. Volgens de gasten aan tafel maakt dat niets uit. "Ik vind het juist heel gaaf die boordradio's, zo beleef je nog meer wat de coureur meemaakt." Aldus Sandra. "Het zijn Amerikanen, ze willen die show een beetje hypen, en dat was ook wel nodig." Zo verklaart Tom.

De technisch directeur van Honda's F1-programma, Toyoharu Tanabe, heeft zijn verwachtingen voor de nieuwe Honda motor uitgesproken. Volgens Tanabe is de nieuwe motor van zowel Red Bull als Alpha Tauri sneller dan de Mercedes motor van 2020. De prestatieverbetering die de Honda motor in 2021 krijgt komt mede door het feit dat Honda aan het eind van het seizoen stopt in de Formule 1. Vandaar dat het de motor die bedoeld was voor 2022 in 2021 al gaat inzetten. Mattie vraagt zich af of het wel verstandig is om een motor die eigenlijk bedoeld is voor 2022 al een jaar eerder in te zetten. Frans geeft aan het verhaal een raar verhaal te vinden. "Je zet altijd je beste motor in, niet pas een jaar later. Honda weet toch ook dat wanneer ze niet presteren Max zal vertrekken?"

Mclaren-1-1-686x500
Foto: McLaren F1 team
F1 aan Tafel: Mattie Valk, Jeroen van Inkel, Olav Mol, Jack Plooij en Jeroen Mul

De F1 aan tafel-luisteraar maakt iedere week kans op 50 euro gratis tanken bij TinQ. Daarvoor moet je ‘het autogeluid’ raden. Stuur je antwoorden naar f1aantafel@grandprixradio.nl. De winnaar van vorige week wordt in deze podcast bekendgemaakt. Daarnaast maak je deze week ook nog kans op het nieuwe boek van Olav Mol, Snelle Sam. Om het boek te winnen moet je de prijsvraag die Olav stelt in de podcast juist beantwoorden. De antwoorden kunnen wederom naar f1aantafel@grandprixradio.nl worden gestuurd.

Naast de gesprekken over de titelkansen van Max, Drive To Survive en de nieuwe Honda motor werd er nog veel meer besproken in de podcast. Denk aan het grote verlies van Sabine Schmitz in de wereld van de autosport, de lay-out van het nieuwe F1 circuit in Jeddah en nog meer verassende reacties op de wintertests. Alles horen? Klik op de bovenstaande link in het artikel.

Productie: Mario de Pizzaman

Redactie: Wout Hengevelt

Montage: Marnix Westhuis

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen